Leserinnlegg:

- Det må gjøres tiltak som ikke blir mottatt med jubel på stadion

Emil Holum mener man blant annet må kutte ned utgiftene på seniorsiden.  Foto: Johannes Strand

Debatt

Tar bladet fra munnen her og er forberedt på å bli lynsjet på høylys dag, men når Saltvik kommer inn og sier rett ut at klubben driver seg ut at divisjonssystemet må folk begynne å ta ansvar. Og da tenker jeg spesielt på alle som er tilknyttet det som før var senioravdelingen.

Det har versert rykter om kjøregodtgjørelser og godtgjørelser for dugnadsarbeid i tillegg til utstyrsavtaler og andre fordeler med å spille seniorfotball. Mange av disse ryktene har versert siden jeg spilte i klubben, og for mye av det stemmer. For litt over tre år siden trente jeg med Tillerbyen og fikk lagt frem et kontraksforslag der det kostet 7000 i året i treningsavgift. Dette gjelder alle klubber på breddenivå her i byen. Uten denne avgiften ville ikke klubbene overlevd.

Det er ganske enkel matematikk når man går over 800 000 kr i underskudd at det må gjøres tiltak som ikke blir mottatt med jubel på stadion. Kutter man de 10 000 kronene spillerne har i «godtgjørelse» i året sparer man 200 000 kr og innføres 5000 kr i treningsavgift får man inn 100 000 kr. Det er over 1/3 av underskuddet. Det er jo helt tullete at spillerne honoreres for dugnad.

Jeg vil avslutningsvis bemerke at kilder forteller meg at det møtte null personer fra Verdal IL da Frank Lidahl hadde foredrag på Øra i fjor om hvordan de hadde drevet Ranheim fra konkurs sommeren 2016 til opprykk i 2017 og 7. plass i Eliteserien i 2018. Alle måtte bidra. Noen uten klubbfølelse forlot klubben, mens andre hadde ikke noe annet valg enn å pakke sekken. De fleste valgte å gå ned kraftig i lønn. Jeg var nesten på hver eneste hjemmekamp i Fjæra i fjor, og et stort bidrag til det er at samholdet på tvers av spillere, trenere, supportere og styre står så sterkt. Det er kult å se 11 trøndere man har spilt med og mot i oppveksten blø for hverandre og drakta når man vet at de har ofret mye for å være der de er.

Verdal IL må bestå.

Emil Holum, tidligere spiller i Verdal IL.