«Det er angsten som vedlikeholdes av NATO, ikke freden»

Frode Rathe 

Debatt

Atomvåpenfri by

Kommunestyret i Levanger diskuterte, og skrev under ICAN-appellen «Cities Apeal». Slike akademisk rituelle synsinger og meninger havner alltid og øyeblikkelig langt ut på jordet, fordi man bruker ordet «våpen».

«Våpen» assosieres med geværer, pistoler og granater o.l. Kanskje t.o.m. spyd og sverd. Mens her dreier det seg om å slippe løs ustyrlige, ukontrollerbare kjernefysiske kjempekrefter, som uhåndterlige naturkatastrofer.

Hvis NATO hadde vært en person, ville han blitt tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling p.g.a. både draps-planer og selvmords-tanker.

Leger mot Atomvåpen fikk Nobels Fredspris; og jeg oppfordrer legestanden — spes psykiaterne — til å komme til spaltene her og bringe temaet ut av rundkverningen med militære argumenter i politikeres firkanthoder, og ned til realitetene og angsten.

Det er angsten som vedlikeholdes av NATO, ikke freden! Med våre atomraketter er vi tusen ganger verre terrorister enn disse desperate lokale fanatikere med bombe-belter!

Frode Rathe
Ex ABC-vernoffiser og militærnekter


Levanger sa ja, Norge sier nei

I debatten om FNs atomvåpenforbud.«Hvis vi blir skutt på, kan vi ikke legge ned våpnene»

Debatten om atomvåpen grep politikerne i Levanger.