Innlegg

Er du dame og skal ut på tur - dette bør du pakke med deg

Hanne Holthe Munkeby har funnet en gammel oppskrift.

Hanne Holthe Munkeby har funnet frem en liste fra gamle dager, om hva en dame bør ha med seg når hun drar på tur.  Foto: Kristin Heggdal

Debatt

Nå sitter jeg med sekken klar og er i ferd med å pakke til en liten fjelltur. Da «kommer det meg ihu», at jeg har ei gammel liste om «Kvinnelige turister» som jeg husker noen gode råd fra, angående hva «damer» bør utruste seg med til en slik tur. Jeg fant lista, men jeg er ikke sikker på om jeg følger den slavisk???

Specielle Vink for kvindelige Turister.

I Almindelighed kan man sige, at kvindelige Turister er høist uhensigtsmæssig udstyrede. De har derfor i Regelen ikke den Hygge og Fornøielse af sine Fodture som de kunde have.

Hvorvidt er det rådeligt, at lade Damer alene begive sig du på Turistfærder? Bedst var det, om de havde en øvet, ældre Turist med sig – helst en Slægtning. En yngre, som Fjeldvandrer, uøvet Herre gjør ofte mere Ugagn end Gagn.

Ca. 20 Km. er passende Dagsmarsch for Damer flest. Randselen bør ikke veie over 5-6 Kg.

Skotøy. Begsømssnørestøvler (Ankelsko) – aldrig Springstøvler – af blødt, vandtæt Skind; lave, brede Hæle. Et Par Morgensko, helst af Skind.

Kjolen, af heluldent Stof, bør være så glat som muligt uden Plissèer m.v. Helskåret Kjole er upraktisk, når Tøiet skal tørres. Af Undertøi har man 1 Sæt i Randselen. Til Toilet- og Sysager gjør man sig et Par små Voks-dugsvæsker.

Damer på heller ikke glemme ½ Fl. Kognac (kanske lidt Nafta på et Glas) og lidt Citrondrops. Af Reisetøi en Vest eller Kufte. En Regnkåbe anbringes i Voksdug ovenpå Randselen.

God Tur!!

Nei, ikke har jeg noe av dette utstyret og jeg finner det mere naturlig å bruke mine godt slitte turbukser, anorakker og sjølstrikka genser. Fjellskoene passer også best for meg nå, og niste er hjembakt brød med geitost.

Hanne Holthe Munkeby