Det går ikke an å holde på slik

Hva holder de egentlig på med i ledelsen i Helse Nord-Trøndelag?

Leder Logobilde Roger Rein 

Debatt

For vel ett år siden var det et møte mellom Stiftelsen Norsk Luftambulanse og ledelsen i Helse Nord-Trøndelag. En av de tingene som ble drøftet der var helikopterlandingsplassen ved Sykehuset Levanger. Da møtereferatet kom sto det svart på hvitt at Norsk Luftambulanse var fornøyde med tingenes tilstand. Det var de ikke. Derfor ba luftambulansen om å få endret referatet endret. De ser klart behovet for å få bygd en lukket transportbru som kobler kombinasjonsbygget til resten av sykehuset.

I dag opplever Norsk Luftambulanse igjen at de blir tillagt den samme mening som de ikke har. Saken ble aktualisert etter at representanten Nina Berget rettet et spørsmål til ordføreren i kommunestyret i Levanger. I den forbindelse har Trønder-Avisa spurt direktør Torbjørn Aas om status. Aas vil fortsatt ikke bygge noen bru, og henter støtte fra Norsk Luftambulanse som er «fornøyd med dagens plattformløsning, gjennomførte forbedringer og evalueringer av rutiner».

Vil ikke kommentere. Helseforetakets ledelse skyver luftambulansen foran seg når Torbjørn Aas argumenterer mot å bruke penger på en transportbru. Påstanden om hva luftambulansen mener er ikke noe rettere i dag enn den var i fjor høst. Lokalmedisinsk leder ved Luftambulansen i Trondheim, Eivinn Skjærseth, har derfor lov til å bli frustert. Det er utrolig at det skjer igjen etter de for ett år siden så klart og tydelig varslet helseforetaket ledelse om at de finner det uheldig å bli tillagt slike meninger.

Hvordan er dette mulig? Hva holder de egentlig på med i ledelsen i Helse Nord-Trøndelag? Vi skulle gjerne visst det, men når lokalavisa spør, svarer de at dette har de ingen kommentar til. Da ordfører Robert Svarva for ett års tid siden spurte Aas om han ville ta imot en en transportbru, hvis kommunen forskotterte kostnadene, svarte direktøren at han heller ville ha penger til en røntgenmaskin.

Den siste utviklingen i saken ble kjent fordi legen Anne Fresvig har sendt oss et leserinnlegg, etter at hun fant på å spørre Norsk Luftambulanse om det var rett det som direktøren uttalte i Trønder-Avisa forleden. Det er bra vi har våkne folk blant oss som er på vakt. Det er åpenbart at det trengs i denne saken. De må gjerne fortsette med det. For siste ordet er ikke sagt!