Et godt NTE-resultat er en gladsak

Logobilde. Til debatt. Inge Bartnes 

Debatt

Egil Lutdal har et innlegg i Innherred 16. mai som krever en oppklarende kommentar fra vår side. Etter et svært godt år i 2018, kunne NTE utbetale 165 millioner til Trønderske kommuner. Årsaken til det gode resultatet er at alle virksomhetsområdene i NTE går godt gjennom å levere grønn energi, smarte energiløsninger og lynraskt fiberbasert bredbånd til Trønderne.

Lutdals synes å tro at NTEs overskudd i all hovedsak kommer fra nettleien. Han mener derfor at utbytte til kommunene er en gladsak med en bitter ettersmak.

Noe av overskuddet kommer naturlig nok fra nettleia, men vårt overskudd er resultat av innsatsen til 750 medarbeidere og gode kunder i mange ulike virksomhetsområder. Når det gjelder nettleia så regulerer dessuten staten, gjennom NVE, strengt hva NTE kan ta i nettleie. Slik må det være.

Jeg tror jeg vil nevne at den markedsrettede delen av NTE hadde et svært godt 2018 og bidro betydelig til et godt resultat. Bredbåndsvirksomheten vår har blitt en viktig bidragsyter til god NTE-resultater og leverer nå Norges mest populære TV- og internettløsning til mer enn 50.000 kunder i hele Trøndelag. Vi har også en elektrovirksomhet og en kraftsalgsvirksomhet som driver godt og opplever kundevekst i tøffe markeder.

For oss som jobber i NTE er det motiverende å vite at det utbyttet selskapet betaler kommunene, som eier oss, blir brukt til langsiktig utviklingsarbeid i vår del av landet. Jeg vil kalle det en gladsak.

Inge Bartnes

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, NTE