Innlegg

Ap-politikere på ville veger

Debatt

Lars P. Holan og Vegard Austmo framfører med store ord sin visjon om hytter så store som hus som skal gagne både miljø og befolkning. De frie krefters spill og markeds-styring er ikke ukjent i politikken, men det overrasker at det kommer fra et sosial-demokratisk parti.


Forklaringen kan kanskje være at de sosial-demokratiske partiene sliter med velgeroppslutningen- slik også i Norge. Jeg mener imidlertid at klima-aspektet er betydelig tyngre enn det de to nevnte politikere tydeligvis mener.

Man kan fristes til å spørre om de virkelig mener at økt forbruk kan hjelpe oss slik at vi ikke tipper utfor det stupet som kommer nærmere og nærmere og kalles klimakrise.

Ap-representanten Lars Petter Holan har tatt initiativ til en ny hyttepolitikk i Levanger. Hans partifelle Per Anker Johansen er ikke enig. 

 

Dessuten: hvis jeg skulle bli så kort-tenkt at jeg omfavner ønsket om å fortsette vårt overforbruk av jordens ressurser ville jeg stemme for et parti som ligger enda lenger mot høyre enn det dette innspillet gir inntrykk av.


Jeg frykter altså at mitt gamle parti er i ferd med å gjøre seg unødvendig. Det gjør meg trist.

Per Anker Johansen