Vi må ta vare på fastlegene våre!

Det er viktig å jobbe for fastlegeordningen.   Foto: Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Debatt

I Verdal har vi i mange år hatt flinke og stabile flinke fastleger. Vi har 14 stillinger, men for tiden er to ved Stekke legesenter besatt av vikarer.

Dette er utvilsomt flinke leger, men flere eldre har fortalt meg at de har opplevd å treffe forskjellige leger hver gang de har vært der. Dette likte de ikke, selv om de fikk god hjelp.

Helse-og omsorgsminister Høie fra Høyre sa på Dagsrevyen sist onsdag at det er krise i fastlegeordningen og at mange kommuner strever med å få tak i dem de trenger. Dette er ikke noe nytt. Det er en varslet krise.

Allerede da helseminister Bjarne Håkon Hansen fra AP fikk innført ordningen i 2001 sa han vi trengte 2000 nye fastleger i landet for å få ordningen til å fungere. Dette har vi ikke fått. Hvor har de blitt av?

Verdal Arbeiderparti vil arbeide for at vi fortsatt har en god og stabil fastlegeordning i kommunen, og at det eventuelt blir innført tiltak for at det skal bli fristende for nye fastleger å søke jobb her, dersom det blir nødvendig.

Tor-Finn Granlund

Listekandidat for Verdal Arbeiderparti