Dagens leder

Delta i debatten i lokalavisa. Men, det er ikke slike leserinnlegg vi vil ha.

Slik takker den lokale listekandidaten for hjelpen til stortingsrepresentanten som har sendt over innlegget til bruk i lokalavisa. E-posten var nok ikke ment for oss. 

Debatt

Det nærmer seg et valg. I de neste seks ukene vil du lese mye om årets kommunevalg i lokalavisa. Litt også om fylkestingsvalget, selv om dette politiske organet er litt lenger unna for den jevne innbygger i Levanger og Verdal. I lokalavisa får vi nok å henge fingrene i.

Dette er et interessant, givende og nyttig arbeid som jeg også vet at avisas lesere også setter pris på. Mine medarbeidere vil skrive saker og reportasjer om valget. Lokalavisa er også engasjert i og har planlagt ulike møter. I Verdal blir det en større valgdebatt i forbindelse med Øras dager.

I Levanger inviterer byens bibliotek til tre møter i samarbeid med lokalavisa, der vi tar sikte på å presentere listetoppene for alle partiene. Vi har også ambisjoner om å gjøre en skikkelig valgvake der vi gjennom en direktesending på våre nettsider vil gi seere og lesere helt ferske resultater og kommentarer fra våre lokalpolitikere.

Under Øras dager har lokalavisa gått i samarbeid med martnasarrangøren om en litt spesiell politikerdebatt i storsalen på teaterhuset.  

Her kan du lese mer om arrangementet i Verdal

Her kan du lese mer om  arrangementene i Levanger


Vi liker debatt. Ikke minst er vi klare til å ta imot meninger av ulikt slag på våre debattsider på nett og papir. Her har vi på seinsommeren merket at det begynner å skru seg til. Det har kommet mange innlegg allerede. Og flere vil det nok bli. Det vil bli en utfordring å finne plass for alle som ønsker sine meninger på trykk i lokalavisa.

Da er det viktig med noen kjøreregler. Den viktigste regelen vil være at innleggene handler om lokale saker og at de ikke er for lange. Noen har en tendens til å ha så mye på hjertet at det blir så mange bokstaver og tegn at det trengs en side eller mer for å få det på trykk. Disse vil få en vanskelige jobb i dagene og ukene framover til å bli prioritert. Ikke skriv 6000 tegn eller mer. 3000 tegn er mer enn nok. Innlegg som er kortere og godt poengterte vil bli prioritert framover.


Skriv innlegget selv. Jeg vet at mange av partiene driver og sender ut fra hovedstaden ferdigskrevne manuskript til bruk i lokalavisa. Dette har vi nese for å avsløre. De vil ikke bli prioritert.

Gjør i alle fall ikke som et innlegg som kom på e-post forleden. En lokal kandidat hadde signert sammen med en stortingsrepresentant. E-posten som ble sendt var nok ikke tiltenkt oss i redaksjonen. Der sto det nemlig: «Da har jeg «endret» og sendt inn til avisa som du beskrev.(...) Slike ferdigskrevne saker er supert og enkelt å bruke lokalt.»

Dette innlegget kommer nok ikke på trykk i lokalavisa.


(Lederkommentar i Innherred 6. august 2019)

Vi snakker om Spelet om Heilag Olav som var i vækka som va. Bare ti tusen publikum så årets spel. «SNK underkommuniserer spelet i sin markedsføring», mener spelveteranen Leif Johannes Sagen. Han møter SNK-direktør Anne Marit Mevassvik i ukas podkast.Flere podkaster fra lokalavisa finner du her