Innlegg

Ku og kalv og ungdomsfest: – Det hender at kalven ikke har godt av for mye kraftfôr

Kanskje må «bonden» og samfunnet rundt passe på og ta ansvar når «kua» har glemt at «kalven» ikke har godt av for kraftig kost, skriver Børge Lund. 

Debatt

Redaktøren skrev på lørdag om kua og kalven. På søndag traff jeg denne korslige kalven inne på Roknesvollen. Når kalven vokser opp og ut på høsten må trekke inn i fjøset håper jeg den husker og ser tilbake på en god ungdomstid oppe på fjellet.

Dagens leder

Når kua har glemt at den selv var kalv.

Hvorfor fratar vi ungdommene gleden av å gå på offentlig fest?

Stor frihet innenfor trygge rammer. En tid med mennesker som stakk innom og kom med et godt klapp på ryggen. Mennesker som brydde seg og budeier som passet på at den ikke fikk i seg for kraftig kost.

Kvelden før var jeg ute å gikk natteravn under Torgfesten. Det har jeg gjort flere år nå. I år var det merkbart mindre «ungkalver» ute på byen som hadde fått i seg for mye «kraftfor». Fortsatt en del «kyr» og «stuter» som ikke har lært hvor mye «kraftfor» de tåler. Men godt å se at flere av de yngste slapp unna oppkast og vond mage denne gangen.

Kanskje må «bonden» og samfunnet rundt passe på og ta ansvar når «kua» har glemt at «kalven» ikke har godt av for kraftig kost? Jeg er derfor glad for at kommunestyret i vår gikk inn for at aldersgrensen for inngang på offentlig fest skal være 18 år. (Kalven var glad i oppmerksomhet og blir på Roknesvollen fram til lørdag. Anbefaler et besøk hvis du vil mimre litt om hvordan det var å være kalv. Budeiene serverer kaffe og sveler.)

Børge Lund, KrF