Innlegg

Det er vakkert i Verdal sentrum - og ungdommens hus ble kjempebra

Logobilde 

Debatt

Jeg er «asfaltbarn». Bor i sentrum, vokst opp i sentrum. Derfor ligger sentrumsutvikling mitt hjerte nært. Jeg er så stolt av Verdal, og det vi sammen har fått til, og får til. Gå deg en tur en fin sommerkveld, og se på ungene leke i skateparken, familien boltre seg i Moe-parken, kjæresteparet kysse på en benk utenfor banken og både hunder og unger bade i jernbaneparken. Det er jo vakkert... Og Panzer - ungdommens hus - ble kjempebra! Og vakre brosteinsbelagte gater gir bolyst! Jeg er stolt bruker av elvepromenaden, folkehelsetiltaket som har fått en betydelig oppgradering og lys. Vi har startet prosjektet ”Kulturkvartalet”, aksen mellom Tindved og kinoen, med Turneteateret på Minsaas Plass som en bastion og et aldri så lite landemerke? Slike aktører og utvikling kommer ikke av seg selv, bakenfor ligger vanvittig politisk arbeid for å lykkes. Og vilje.

Den siste fireårsperioden har jeg fått lov til å være med å vedta mye av denne satsingen. Og vi må fortsette å prioritere bolyst og sentrumsutvikling på denne måten. I neste periode kommer mye til å handle om store tunge utbygginger. Domuskvartalet har nettopp vært ute på høring, og Coop Midt med Mega-kvartalet kommer. Jeg mener det er veldig viktig neste 4-årsperiode at bolyst og næringsliv ses i sammenheng og samspill. Politikk, næringsliv og folkeinteressene er nødt til å gå hånd i hånd om vi vil ha et levende sentrum. Vi må ta oss tid til å høre på alle, og ha en god innbyggerdialog. Vi har programfestet konkrete tiltak for å øke innbyggerdialogen ytterligere. Det er sammen vi kan klare å gjenskape yrende folkeliv også på Minsås Plass.

Vi oppsummerer debattmøtet mellom toppkandidatene i Verdal fredag 23. august 2019. Med i podkasten: Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein.


Ordførerjobben på Verdal er en krevende rolle å ta over. Hvem som blir å styre Verdal den neste perioden, vil ha mye å si for hvilket sentrum vi får. Med Høyreregjering sentraliseres mye bort fra Øra, og med digitalisering er nettbutikker en stadig større konkurrent og utfordring for butikkene våre. I mine øyne har vår ordførerkandidat Ole Gunnar Hallager en unik kombinasjon av erfaringer fra kulturlivet, næringslivet såvel som politikken, og fremstår som det beste og naturligste valget til å lede dette arbeidet sentrum videre.

Næringslivet, kulturlivet og innbyggerne bør i fellesskap med fremoverlente og dyktige politikere utvikle sentrum videre sammen. Ved å stemme på Verdal Arbeiderparti er du sikker på at du velger partiet som ved alle korsveier har stemt for et pulserende og yrende sentrum for ALLE - her i landets beste kommune. Det kan ikke alle partiene i Verdal hevde. Vi bygge Verdal’n best i lag!

Jorunn Dahling

#8 Verdal Arbeiderparti