Dagens leder

For et mangfold de fikk vise fram

Levanger undervanssklubb var en av foreningene som fikk viste seg fram under Sofakampen. F.v.: Elise Eggen, Albert Eggen, Sigurd Eggen og Andreas Brørs. 

Debatt

Lørdag gikk jeg meg en tur til Trønderhallen for å oppleve mangfoldet i frivillighetsapparatet i Levanger. Jeg tok turen på arrangementet Sofakampen sammen med nesten to tusen andre. I og utenfor idrettenes storstue på Røstad slo det imot oss et mylder av ulike lag og foreninger som fikk vist seg fram og fortelle omverden hva de holder på med. Det er ikke småtterier.

 

All ære til de som har tatt initiativet til Sofakampen. Dette var et utrolig fint arrangement med «vinn-vinn»-faktor både for frivilligheten og den som tok turen. Her sto sjakkbrettet ved siden av kampsportarenaen. Her ble det danset seniordans, og vis-à-vis satt de spillinteresserte fordypet i sine brettspill. Det var noe for enhver smak og barn, ungdom og voksne kunne ta del i og prøve ut tilbud fra om lag 50 forskjellige lokale lag og foreninger.

For enhver smak. Det er mye å tenke over når du får servert alt dette på et brett. Først og fremst hvor bredt frivillighetstilbudet favner. Når vi også vet at ikke alle var på plass i Trøndehallen på lørdag, og sikkert angrer seg for det, så finn det et tilbud for alle som ønsker å ta del i et sosialt fellesskap i et lag eller forening.

Arrangementet synliggjør også de mange som bruker av sin egen arbeidskapasitet til å organisere aktiviteten for alle oss andre. Det har vært mye snakk om at det blir vanskeligere å få folk til å ta på seg verv. Det er nok helt sikkert riktig det. Det gjelder særlig i litt større organisasjoner med store budsjett og utfordringer med å få dem til å gå opp. Når vi ser på bredden som viste seg fram i Trønderhallen på lørdag er det i alle fall en overdrivelse å snakke om krise på dette området. I en kommune som Levanger snakker vi om hundrevis som er med på ulikt vis for å legge til rette for frivillig aktivitet. Også det er imponerende, når vi tenker etter.

Må gjentas. Det nytter ikke å skrive ned et kronebeløp når vi snakker om verdien av frivillig arbeid. Heldigvis. Det finnes viktigere verdier enn dem vi kan sette på bankkonto. Sofakampen var et veldig godt eksempel på det. Fra folk jeg møtte falt det bare godord om arrangementet. Initiativtakerne tar det nok til seg. De er forhåpentligvis allerede i gang med å planlegge neste år. For dette må gjentas.

(Lederkommentar i Innherred 3. september 2019)