Dagens leder

Angrep er ikke alltid det beste forsvar

Et beskjedent hus i Moeparken. Men den Ap-eide Rostadbrygga har skapt mye diskusjon i lokalsamfunnet de siste dagene. 

Debatt

Det burde egentlig vært en kurant sak, hvis den hadde blitt håndtert korrekt og ikke klønete. Saken om den Ap-eide Rostadbrygga i Verdal vekker oppmerksomhet fordi det ikke er utøvd varsomhet og utvist åpenhet da det ble brukt kommunale penger på vedlikeholdet av brygga. Det burde rådmannen forstått da Rostadbrygga ble innlemmet i hele Moeparken-prosjektet uten noen form for politisk behandling. Da hadde man unngått uroen vi ser i ettertid. Da hadde det ikke vært grunnlag for beskyldninger om «bukk og havresekk», og at det for noen er andre regler som gjelder enn de som gjelder for hvermannsen.


Det er ingen tvil om at det er lagt inn kommunale penger til å støpe et nytt fundament på Rostadbrygga. Måten dette har skjedd på er det all grunn til å kritisere. Dette er ikke vedtatt av noe politisk organ, og heller ikke omtalt i noen offentlige dokumenter. Den eneste orienteringen de folkevalgte har fått er det som de siste dagene har stått på trykk i lokalavisa. Det er dette som Silje Heggdal Sjøvold (H) og Pål Sverre Fikse (Sp) har reagert på i ettertid.

Angrep og forsvar. Fra to hold får Sjøvold og Fikse tyn for at de stiller spørsmål om hva som har skjedd. Den ene er Roald Veimo som er leder i Verdal Historielag. Historielaget er åpenbart bedre informert enn lokalpolitikerne i Rostadbrygga-saken. Veimo går i rette med dem som stiller spørsmål ved den kommunale saksbehandlingen. Reaksjonene fra Sjøvold og Fikse er etter lederen i historielagets mening ene og alene motivert av jakten på stemmer i innspurten av en valgkamp. Roald Veimo hadde stått seg på å heve blikket og lett etter om det kunne finnes andre grunner til å reagere.


Arild Pedersen, leder i Verdal Ap som eier Rostadbrygga, har åpenbart bestemt seg for at angrep er det beste forsvar. Han kaster ut en påstand uten å ha dekning for den, når han hevder Sjøvold og Fikse har vært med på vedtaket og kunne lest seg til dette i økonomiplanen. De kunne ikke det. Ingen av de folkevalgte kunne det. For det står ingen plass at investeringene i Moeparken skulle brukes på brygga som Pedersens parti fortsatt står som eier av.

Vi oppsummerer debattmøtet mellom toppkandidatene i Verdal fredag 23. august 2019. Med i podkasten: Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein.


Det ligger helt sikkert gode intensjoner bak ønsket om å ta vare på Rostadbrygga. Det fratar ingen ansvaret for en ryddig og åpen prosess. Her er det flere som skulle og burde visst bedre.

(Lederkommentar i Innherred 5. september 2019)