Innlegg

Nordtømme svarer Fikse: Er det slik en ordfører svarer?

Debatt

27. august svarer Senterpartiets ordførerkandidat i Verdal, Pål Sverre Fikse opp undertegnede i Innherred. Jeg utfordret tidligere Senterpartiet på styringsdyktighet, dømmekraft og beslutningsevner, knyttet til Senterpartiets holdninger i store og viktige saker for Verdal kommune.

I stedet for å besvare punktene jeg utfordret på, trekker Fikse opp skolestruktursaken på en sjofel måte. Til dags dato har Fikse fortsatt ikke presentert et eneste økonomisk troverdig alternaltiv til Arbeiderpartiets politikk i denne saken.

I stedet for å besvare punktene jeg utfordret på, trekker Pål Sverre Fikse opp skolestruktursaken på en sjofel måte, skriver Tor Martin Nordtømme. 

Jeg venter fortsatt på å høre hva som var Senterpartiets reelle alternaltiv i den saken. Fikse forsøker også å ansvarliggjøre meg for måten Arbeiderpartiets stortingsgruppe jobber på. Dette er ganske dårlig gjort.

Jeg registrerer ikke noen reelle svar eller konkrete argumenter på det jeg utfordrer på. Er det dette som er Fikses bidrag til et bedre debattklima? Er det på en slik måte ordførerkandidaten til Verdal Senterparti kommer til å møte argumenter, politiske motstandere og innbyggere på om han blir ordfører?

Så er jeg enig i at det ikke har noen hensikt å diskutere snøen som falt i fjor. Men: Snøen som falt i fjor er som kjent vannet som renner i elva i år. Jeg utfordret på beslutningsevnene og dømmekraften Senterpartiet i Verdal har, basert på det lange politiske rullebladet de har opparbeidet seg gjennom forhenværende fireårsperiode.

  • Senterpartiets ledelse ledet an ja-bevegelsen til kommunesammenslåing med Levanger.
  • Senterpartiet stemte i mot opprusting av Moeparken.
  • Senterpartiet stemte i mot det nye bo og behandlingssenteret.
  • Senterpartiet forsøkte å flytte brannstasjonen ut av Verdal og til Levanger.
  • Senterpartiet stemte i mot 500 nye boenheter i Verdalsøra sentrum.
  • Senterpartiet har aktivt motarbeidet nærings og industriutvikling på Ørin sør.

Alt er dokumenterbart i kommunale protokoller og lokalavisas egne arkiver.

Er det slik at denne politikken står ved lag, eller har Senterpartiet skiftet politikk på disse sentrale områdene?

Hvis Senterpartiet kommer i førersetet bør velgerne i Verdal ha fått svar på disse spørsmålene før valget. De store sakene i forrige periode er i svært nær fortid, og fortsatt høyst relevante. Kommunereformen er ikke ferdig, den er fra regjeringshold varslet at vil komme igjen. Det er derfor som overskriften i Innerred lød: «Derfor er det naturlig å sette spørsmålstegn ved Verdal Sps beslutningsevner og dømmekraft». Å kreve svar på denne typen politiske utfordringer bør ikke være for mye forlangt.

Tor M. Nordtømme

Listekandidat 9, Verdal Arbeiderparti