Innlegg

Bedre jernbane - for hvem?

Noe må gjøres med pris og antall avganger om jernbanen skal bli et godt tilbud for reisende, mener innsenderen. Foto: Roger M. Svendsen 

Debatt

Nå er billettprisene med Go-Ahead kommet, og det viser seg at det blir dyrere å reise med toget mellom Oslo og Stavanger.

15. desember starter Go-Ahead sine ruter på Sørlandsbanen. Det skjer etter regjeringens ønske om konkurranseutsetting for flere jernbanestrekninger.

I følge FRP, og deres samferdselsminister, så er hensikten med reformen å gi et bedre tilbud til de reisende og at skattebetalerne vil få mer jernbane for hver krone.

Om man går inn på Entur for å bestille billetter mellom Oslo og Stavanger, lørdag 14. desember, så koster togbilletten 249 kroner. Reiser man uken etter, når det privateide selskapet Go-Ahead har overtatt, så koster samme billetten 319 kroner!

Togene går til akkurat samme tidspunkt, like mange stopp, og alt er likt - unntatt en vesentlig ting: Prisen!

Kim Daniel Svendsen 

Det er ikke så lenge til SJ skal overta togene som går her i Trøndelag. Det jeg håper på er at de som sitter med makta i kommunene, fylket og staten åpner øynene sine og ser hva som skjer. Om det er ønskelig at flere skal benytte seg av kollektivtrafikken - så må prisen ned, det må bli hyppigere avganger og ikke minst må det gi miljøgevinst!

Kim Daniel Svendsen

Togpassasjer og leder av Rødt Levanger