Innlegg

Hvorfor tuter toget i vilden sky?

Er det nødvendig at togene tuter både her og der, spør Harald Berg. Foto: Roger M. Svendsen 

Debatt

Hvorfor tuter toget til nesten alle døgnets tider, fra Magneten til Røstad? Vanligvis tutes det fra ulike instrument hvis noe skjer eller har skjedd, men toget tuter i vilden sky.

Denne tutingen kan virke negativt på folk som plages med et eller annet, men også friske og oppegående folk synes at tutingen virker irriterende. Tutingen foregår som sagt til alle døgnets tider, og det er jo forståelig at tutingen virker urovekkende på tidlig morgen og sen kveld/ natt.

Denne tutingen høres ikke bare av de som bor langs togskinnene, men også av beboere som bor fra 5 til 10 kilometer unna. Er det nødvendig at togene tuter både her og der, og til nesten alle døgnets tider, kan noen med et visst ansvar komme med en plausibel forklaring på dette urovesenet?

Harald Berg

Levanger