– Venterom er på veg

Innen utgangen av oktober skal det bli venterom på Nav Levanger. 

Debatt

I et innlegg i avisa Innherred tirsdag skriver Rødt-leder Kim Daniel Svendsen om stengte dører ved Nav Levanger, og om opplevelsen av å måtte stå og vente utenfor NAV-kontoret, før en avtale.

Jeg er enig med Svendsen i at brukere som skal på avtalte møter hos oss, bør slippe å vente ute på gata. Derfor ble det besluttet i partnerskapsmøte mellom stat og kommune våren 2019 at ombygging av veiledningsmottaket skulle iverksettes. Venterom er planlagt å være på plass innen utgangen av oktober.

Når det gjelder åpningstidene ved Nav-kontoret, så tar vi imot brukere til avtalte samtaler alle hverdager fra 0800 til 1530. Dersom du ikke har avtale, kan du komme innom mandag, onsdag og fredag i tidsrommet 10 til 12. Unntaket er om du har akutt behov for hjelp, da stiller vi naturligvis opp uansett. Grunnen til at vi i hovedsak ønsker avtalte timer, er nettopp for å gi mer tid til dem som trenger det mest. Våre veiledere får brukt tiden sin mer effektivt, og når vi og brukerne er forberedte får vi bedre kvalitet i møtene og bedre forutsetninger for å yte god hjelp. Slik styrker vi mulighetene for å få flere i arbeid og aktivitet, som er oppdraget vårt.

Heidi Rygg

Leder Nav Levanger