Innlegg

– Spelet var en av grunnene til at jeg ble født

Vetle Røsten Granås.  Foto: Erlend Aune

Debatt

Det er helt på trynet at Stiklestad Nasjonale Kultursenter vurderer å gi Spelet om Heilag Olav et pauseår. De må se det hele fra det sosiale perspektivet og ikke det økonomiske. Spelet har stor verdi for oss frivillige og for Verdal kommune. Jeg har sett flere som har lagt ut innlegg om hva Olsokspelet betyr og har betydd for dem, og tenkte at jeg måtte gjøre det samme for å bidra med å vise SNK hvor mange som er er sjokkert og skuffet.

Mamma og pappa ble kjent pga. spelet, noe som tyder på at det er en av grunnene til at jeg ble født. Dette er jeg svært takknemlig for! Jeg er også takknemlig for hva det har gidd meg, og for at de tre siste somrene har blitt fylt med teater, venner, sosiale stunder og fantastiske øyeblikk.

De som styrer på Stiklestad KAN ikke gi opp og MÅ derfor åpne øynene å se hva spelet virkelig er, ha respekt for det og ikke tenke at dette bare er en inntekt til kultursenteret. Spelet er ikke et vanlig teaterstykket som settes opp når man føler for det, men et historisk og unikt minnesmerke som har blitt en lang og mangeårig tradisjon. Dette er en kulturarv som vi er så privilegerte å få være en del av, og som vi og SNK må gi alt vi har for at skal holdes oppe. Vi som har et stort hjertet for Spelet om Heilag Olav vil stå på for at det består!

Spelet er tradisjon!

Spelet er kulturarv!

Spelet er identitet!

Spelet er fellesskap!

Spelet er frivillighet!

Spelet er nye forhold og venner!

Spelet er familie!

Spelet er oss!

Vetle Røsten Granås