Innlegg

– Nå blir det mindre handel i Levanger - jeg drar heller til Verdal

Her på Mega i Verdal får Ulf Thyrhaug fortsatt tak i fersk fisk.  Foto: Tor Ole Ree

Debatt

Etter å ha vært borte fra Levanger i lengre tid, dro jeg tidligere i høst til min matvarebutikk - som i løpet av sommeren var gjort om fra Mega til Coop Extra. Jeg var ute etter ferskfisk og fant selvfølgelig ikke noen fiskedisk i den nyrestaurerte butikken. Flere ganger har jeg vært i butikken og sett etter fisk, men utvalget er heller dårlig.

Skribenten er ikke spesielt fornøyd med at Coop Mega er omprofilert til Coop Extra i Levanger.  Foto: Marte SKjesol

Etter at jeg i hele mitt voksne liv har handlet på Samvirkelaget i ulike forkledninger, er jeg nå i villrede. Hvor får jeg fersk fisk i mitt nærområde? En mulighet er Meny på Magneten, men det vil holde hårdt for en gammel kooperatør.

Som bosatt på Mule er det kort vei til Verdal, så sist torsdag bar det dit med besøk på Coop Mega. Der var det fiskedisk med godt utvalg. Fra nå av blir det mindre handel på Coops butikker i Levanger og mer handel på Coop Mega Verdal. Jeg skjønner ikke strategien til Coop at butikkene skal bli så strømlinjeformet og alle varene ferdig innpakket i plast. Jeg vil selv kunne velge hvilken del av fisken jeg vil ha og hvor mye jeg vil kjøpe.

Og jeg vil ha fersk fisk!

Ulf Thyrhaug