Innlegg

Vi har fått vår «komiske Ali» i Norge også - her er det ikke trygt

Muhammad Saeed al-Sahhaf.  Foto: Ap / Wikimedia Commons

Debatt

For noen år tilbake kunne vi, i jakten på Saddam Hussein, se en reportasje fra Bagdad, hvor hans informasjonsminister står foran åpent kamera og forteller at USA taper krigen. Alle kunne se bak ham at amerikanske stridsvogner rullet gjennom Bagdads gater. Etter dette ble han kalt «Komiske Ali».

Nå har Norge fått sin «Komiske Ali».

Både forrige helg og denne (27.okt.), skjedde en rekke voldshandlinger i landets hovedstad. 20 menn til sykehus etter å ha blitt overfalt av ungdomsgjenger. Politiet hadde hendene fulle med de som overfaller tilfeldige ofre. Ikke et ord om hvem som står bak volden.

I stedet går byrådsleder Raymond Johansen og politimester Beate Gangås ut og forsikrer oss om at «Oslo er en trygg by» HÆ? Det samme mente også Erna. VG sier at politiet måtte bruke tåregass mot flere personer som sloss i butikken Body Shop på Frogner. Butikken ble rasert.

Nå er det slik at det anerkjente magasinet CEO World sier det rett ut at de nevnte tre er «helt på bærtur.»

Magasinet offentliggjorde en ny liste i mai i år (2019). På denne lista havner vår påståtte «trygge» hovedstad nå på plass 129! Ja – du leste rett, 129. De 5 tryggeste byene på lista er Abu Dhabi – Doha – Quebec city – Taipei og Mûnchen.

NTB melder om gatekamper i Oslo. I Bergen ble en mann på 70 år slått og sparket. Grunnen var at han ba ungdommene plukke opp en flaske som ble kastet ut av vinduet på bilen.

Videre melder NTB at en person ble knivstukket. Dette var på Voss.

NTB melder også om at fem personer ble pågrepet på Økern etter at de hadde stjålet en jakke.

I Trondheim døde den kvinnen som ble knivstukket.

Det politikerne bør spørre seg om er hvorfor så mange nyutdannet politi velger å gå inn i andre yrker.

Samfunnet har hatt god bruk for dem til å patruljere i gatene.

NESSUN DORMA.

Ragnhild Heggdal