Vi har sett nok planer og drømmer - når får vi se resultater?

Kan vi i det minste realisere noe nytt på bibliotektomta, undrer innsenderen.  Foto: Marte Skjesol

Debatt

Nye konstellasjoner og nye representanter i K-styret burde åpne for ny giv i en prosess som nå har vart i minst 40 år . Hva skal bygges –hvordan – når – hvor ? har vært tema i kulturdebatter som har pågått helt siden jeg kom hit – for vel 40 år siden.

Noen av oss har deltatt på så mange idedugnader/folkemøter o.lign. at vi ikke lenger kan huske hvor mange det har vært. Store og forlokkende planer har vi sett passere, men resultater …? Kort beskrevet kan en si at på Levanger har man vært dyktig til å lage planer , for så å diskutere dem i hjel etterpå. Der andre kommuner har bygd, har vi her på Levanger diskutert.

I partiprogram før kommunevalget kunne vi lese vage formuleringer innenfor kultur som dette: …vurdere…se på muligheter…granske innkomne forslag…komme tilbake til saken ..

Som aldrende kulturarbeider med lang fartstid er mitt budskap dette :

Vi har sett nok planer / drømmer. Når skal vi få se resultater ? Når skal våre lokalpolitikere oppdage verdien av kulturen og hva den kan bety for innbyggerne og for kommunens omdømme utad ?

Levanger kjemper nå om posisjon- klemt som vi er i forskjellige sammenhenger mellom framstormende kommuner både nord og sør for oss. I gamle dager satset lokalpolitikerne nettopp i vanskelige tider . Stikkord: Lærerskolen 1892-sykehuset inn i byen 1892-jernbanen 1902. Dette skjedde da byen nærmet seg konkurs.

Kan vi ikke i det minste realisere noe nytt på bibliotektomta ? Det fortjener både innbyggere og ansatte.

Per Anker Johansen