Innlegg

Hundehold: Hvorfor spre usannheter og grove løgner om andre?

Hundeholdet ble meldt inn til Mattilsynet. De nærmest beklaget sitt besøk, beskriver eieren.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Debatt

Nå vet jeg ikke riktig hva jeg skal tenke mer. Jeg blir sjokkert over at voksne folk får seg til å spre usannheter og grove løgner om andre. Skjønner de ikke hva det gjør med den det blir snakket og løyet om?

For snart ett år siden fikk jeg besøk av Mattilsynet. Noen hadde sendt inn bekymringsmelding om at jeg mishandlet hunden min. Jeg fikk lese bekymringsmeldingen og jeg ble sjokkert over det som sto der. Det var rett og slett ondsinnet løgn. Jeg brukte lang tid på å legge dette bak meg og snakket mye med folk som kjenner både meg og mine hunder, de stilte seg helt uforstående til dette. Besøket fra Mattilsynet endte med at de nesten beklaget at de hadde kommet. Her møtte de to trygge og tilfredse hunder.

Forleden dag gikk det en mann forbi hagen min med sin hund. Han kom med flere grove påstander om mine hunder. Både at de sto innestengt hele døgnet og at de aldri fikk trim. Jeg ble helt paff og spurte hvor han hadde det ifra. Jo, det blir snakket om kunne han fortelle. Videre kom han med like grove beskyldninger mot andre med hunder i nabolaget mitt. Jeg stoppet han å sa at det er best om alle passer på seg selv og spurte om han skjønte hvor vondt det er for dem det blir snakket så negativt å usant om.

Dette har preget meg mye. Jeg kvier meg for å bruke turområdet i nærheten av der jeg bor i frykt for å møte på de som sprer usanne rykter om meg. Jeg håper at folk begynner å tenke seg om. Ikke si noe man ikke vet noe om, det kan være så utrolig ødeleggende for den som blir snakket om. Kanskje er det dråpen i begeret...

Hilsen en som er fryktelig glad i hundene sine