Debatt

«Så er det alltid noen som hever seg over loven, for hunden deres er jo verdens snilleste»

En påminnelse til alle hundeiere; Det båndtvang i perioden 1 april til og med 20 august, skriver innleggsforfatteren. Ill.foto  Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix

Line Skotheim-Olsen 

Debatt

Båndtvang

Det er lørdagskveld, jeg sitter og nyter en rolig kveldsstund på balkongen. Ser en rødbrun retriver kommer springende inn i Stadionparken, og like bak to unge jenter. Hunden springer foran, langt foran. Skjønner at hunden går løs, noe som blir bekreftet når jeg tar frem kikkerten min, som jeg ellers bruker til fugletitting.

Blir litt fortørnet over denne slappe holdningen til hundeloven, så en liten påminnelse til alle hundeiere; Det båndtvang i perioden 1 april til og meg 20 august, hele døgnet. I vernede områder er det båndtvang hele året (på Moan, langs sjøen for eksempel, som er et fredet/vernet våtmarksområde).

Så er det alltid noen som hever seg over loven, for hunden deres er jo verdens snilleste. Nå er det ikke det det handler om, det handler om båndtvang – og det er nok mange hundeeiere som har fått seg en overraskelse, når «verdens snilleste hund», ikke lystrer idet instinktet tar over.

Vis at hundeiere er folk som er glad ikke bare i hundene sine, men også i alt annet dyreliv, for det er jo først og fremst derfor båndtvang finnes; for å skjerme andre dyr nå som hekketiden har startet.

Det er også mange som har angst for løse hunder, stor eller liten spiller ingen rolle. Har man først angst for hunder, så kan det være ille når det kommer en løshund. Vet at enkelte fryser til en «saltstøtte» nærmest pga sin angst for løshunder. Sånn helt på tampen: det er også lov å plukke opp avføring fra hunden.

Vis hensyn,- God sommer
Line Skotheim-Olsen