Dagens leder: – Historieløst og uryddig

STIKLESTAD 20090611: Statuen av Olav den hellige i Amfiet der Spelet om Heilag Olav spilles. På Stiklestad i 1030 stod det avgjørende slaget i kristningen av Norge. Olav II Haraldsson falt i slaget og ble senere gravlagt i Nidaros Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX   Foto: Gorm Kallestad

Debatt

Historieløst, uryddig og med en vaksinasjon mot det meste som dreier seg om kommersiell virksomhet på Stiklestad. Det er noe av det første som slår meg når jeg leser utredningen og observerer prosessen rundt det som skjer på og rundt Stiklestad. Dette er igangsatt av en av SNKs eiere, fylkeskommunen, og som trosser interessene til den andre eieren, Verdal kommune. Forslagene som fremmes bryter helt med retningen som er ført og kursen som er satt mot 2030. Spelet skal vekk. Hotell og langhus skal selges. Det er det museale som skal rendyrkes. Bakspillerne som trekker i trådene på Stiklestad har satt mye i spill. Det hele framstår kaotisk. Det er stor usikkerhet hvor det ender.