En verden snudd på hodet? Er det frykten for Ernas popularitet som gjør seg gjeldende?

Anne-Brit Skjetne Logobilde 

Debatt

12. mars ble den røde knappen slått på i Norge. Verden ble snudd på hodet. Vi pakket sekken og dro ned fra hytta, avbestilte sommer- og høstferietur, avlyste selskap og møter. Barn og barnebarn kommuniserte vi med gjennom vindusruta. En opposisjonell ble lydig og fulgte slavisk alle formaninger og råd som kom fra sentrale myndigheter.

Så langt nedstengningen av samfunnet gitt svært gode resultater. Best i verden omtrent. Og vi fortsetter å vaske hender, hoste i albuekroken og holder avstand.

Vi i Norge har hatt en faglig og politisk ledelse som har vært tydelig, tatt ansvar og ledet sitt folk slik en ledelse skal gjøre i en slik situasjon.

Det gir seg utslag på gallupen for Erna og Høyre først og fremst.

Dette har tydeligvis snudd den politiske verden på hodet i Stortinget.

Frp har vært en vedvarende skyteskive i mange år for opposisjon på Stortinget. Roten til alt som er ondt. Populistisk, mørkeblå, opportunistisk, fremmedfiendlig , fornekter klimaendringer og miljø-ødeleggelser.

Så valgte Frp å gå ut av regjering 13. januar 2020. Det ble for kjedelig å sitte i der.

Hva ser vi nå i en opposisjon som består først og fremst av Frp, Ap, Sp og SV.De samarbeider om en rekke saker. Flere av dem med Frp i førersete, Sp i framsete og Ap og SV i baksete. Mere, til dels mye mere penger til regjeringens «korona-titak» , men også mer prinsippielle saker som omhandler utdanning, innvandring, miljøspørsmål, grønt skifte(her har for øvrig SV forlatt baksetet og meldt seg ut).

Er verden snudd på hodet? Eller er det egentlig slik at valgkampen mot stortingsvalget i 2021 har begynt? Er det frykten for Ernas popularitet og muligheten for et regjeringsskifte neste år som gjør at nå kastes politiske prinsipper over bord og populismen overtar? Eller ser vi nå helt andre samarbeidskonstellasjoner i Stortinget?


Interessant!

Anne-Brit Skjetne