Gode minner om luksusbilen fra Levanger

Gode minner: Eivind Voldseth har sett Packarden fra Levanger på et museum i Danmark. 

Debatt

Jeg undrer på om den bilen du husker fra din barndom i Bakkehuset kunne ha vært Arnt Grevskotts Packard 1913 modell. Grevskott var nærmeste nabo til Bakkehuset.

Logobilde  

Den bilen var importert av firma Kolberg Kaspari, og gikk som drosje i Narvik med registreringsnummer W-102. Den kom til Trondheim i 1925/26, der den ble hentet av Grevskott, Sivertsen og min far, Ole Voldseth, som var en venn av Arnt Grevskott, Han var den som oftest kjørte denne bilen og holdt den ved like. Min far var bilmekaniker og medeier i bilverkstedet


Sivertsen og Voldseth. I årene fram til krigen ble det mange turer med denne bilen både til fjells og til andre steder. Bilen ble kalt «Krassin» etter den russiske isbryteren som også tok seg fram overalt. Bilen var bortgjemt under krigen, men var senere å se på gårdsplassen hos Grevskott.

Den ble solgt til Svinsås Lo i Meldalen midt på 1960, men ble ganske umiddelbart videresolgt til baron J.O.Raben-Levetzau, eier av Aalholm Automobilmuseum i Danmark. Baronen påstod at han da gjorde sitt beste bilkjøp noen sinne.

I 2005 var jeg sammen med min kone, sønn og svigerdatter på besøk i museet. Vi ble hjertelig mottatt av betjeningen da jeg fortalte om min tilknytning til Packarden. Det var en spesiell opplevelse å få sitte i den igjen. Forrige gang var i aprildagene i 1940 under evakuering fra bygården der vi bodde, da jeg satt i baksetet oppå en stabel med sengetøy.

Eivind Voldseth


Lik Innherred debatt på Facebook