Tusen takk for meg - håper dere en dag skal åpne igjen

Debatt

Kjære Leira mottak. Her kommer det et takkebrev fra meg til dere.

Det er snart ti år siden min mor og jeg kom til Levanger som asylsøkere. Dere tok imot oss med åpne armer, viste oss rundt i lille, flotte Levanger sentrum og fikk oss til å føle oss velkommen på mottaket og i byen fra første sekund.

Siden den dag har jeg, som de fleste andre asylsøkere, hatt både gode og vonde dager hos dere fram til for fem år siden da jeg flyttet fra Levanger for å studere i Bergen. Nyheten om at Leira mottak skal legges ned, har vært krevende å ta innover seg for meg som selv har bodd der og vet hvilket tap nedleggelsen medfører for Levanger, dere ansatte og ikke minst for beboerne. Likevel er det godt for meg og sikkert også for dere å vite at dere alltid har vært helt fantastiske i jobben deres og betydd svært mye for mange mennesker i over 30 år.


I tillegg til å drifte et asylmottak, som i seg selv må ha vært en krevende jobb, har dere alltid klart å se og lytte til menneskene som bor der, og dere har virkelig brydd dere om alle sammen. Dere har fungert som foreldre, søsken og ikke minst venner man kan stole 100% på for svært mange beboere. Det er akkurat det mennesker på flukt trenger når de kommer til et nytt land uten å kunne språket eller ha enten foreldre, søsken, venner eller som i mange tilfeller noen av dem med seg. Denne jobben har dere gjort på en glimrende måte, noe dere skal være svært stolte over.


Usikkerheter rundt oppholdsstatus er kanskje det som har preget min tid på mottaket mest, men midt oppi all frustrasjon, sinne og stor usikkerhet knyttet til framtida, har dere møtt meg med forståelse, omsorg og empati uten å kreve noe tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme fjellturene, fisketurene, julebingoen og viktigst av alt samtalene jeg har hatt med dere. Mine fem år på Leira er absolutt de fem viktigste årene av mitt liv, og takket være dere, er disse årene fylt med utrolig mange gode minner, opplevelser og bekjentskap jeg aldri ville vært foruten.


Jeg håper at Leira mottak en dag skal åpnes igjen, men enn så lenge vil jeg takke dere for den fantastiske jobben dere har gjort for så mange mennesker.

Hassan Parandeh


Lik Innherred debatt på Facebook