En digital kaffekopp med seniorene

Debatt

I går onsdag deltok jeg på en nyvinning. Jeg var invitert til å holde foredrag i Innherred seniorforum, en organisasjon for pensjonistene som har 1150 medlemmer fra Levanger, Verdal og Inderøy. Invitasjonen kom tidlig i fjor høst, og arrangementet var planlagt lagt til storsalen i kulturhuset på Stiklestad. Med de siste innstrammingene ble det umulig. Derfor ble det istedenfor et digitalt foredrag. Selv om jeg har vært på mange videomøter, særlig det siste året, var dette en nyvinning også for meg. Jeg filmet meg selv fra hjemmekontoret der jeg snakket og la på medfølgende bilder til å illustrere det jeg snakket om.


Ifølge arrangørens tall fulgte nesten 200 av seniorforumets medlemmer foredraget digitalt da det ble sendt, eller de fikk sett det i for- eller etterkant. Det kunne de ved å følge med fra sine PC-er, nettbrett, fjernsynsskjermer eller mobiltelefoner. I og med at arrangøren var godt fornøyd med dette oppmøtet, får jeg vel si meg enig med dem i det.

Roger Rein er ansvarlig redaktør i Innherred. 

Digital kaffekopp. Hadde vi vært på Stiklestad i en normalsituasjon hadde foredragsholderen blitt igjen og svart på spørsmål fra salen. Det hadde også vært muligheten til å sette seg ned med kjente og ukjente over en kopp kaffe ved et bord, og samtalt om ting og tang. I slik sammenhenger er jo det sosiale kanskje vel så viktig som selve innholdet i foredraget.


Som erstatning hadde arrangøren invitert til en digital kaffekopp etter foredraget. De som ville kunne koble seg opp via videoplattformen Zoom. Et tjuetalls tok del i dette. Noen av dem trakk fram at dette var vel så viktig som det videosendte foredraget. Vi satt i hvert vårt hjem, så hverandre i øynene via videokameraet og utvekslet spørsmål og meninger i etterkant.


Det er all grunn til å gi ros til seniorer med kunnskap og initiativ. De er langt fra noen sinker på IT-området. Her viser de andre hvordan det kan gjøres. Fortsetter nedstengingen er dette et eksempel til etterfølgelse.

PS: Noen lurer kanskje på hva temaet var for mitt foredrag i Innherred seniorforum? Det var passe smalt. Tittelen på foredraget var som følger: «2020 – og krigen jeg aldri glemmer.» Om krigen i Nagorno-Karabakh.

(Lederkommentar i Innherred 7. januar 2020)


Lik Innherred debatt på Facebook