Julekonserten i Verdal - «en skandale»

Konserten Julestjerner har vært i medias søkelys på nyåret. Det har skapt grobunn for stor aktivitet blant flere som beskrives som nett-troll.  Foto: Kristian Stokdahl

Debatt

Våre rike ungdommer.

Undertegnede har registrert at det har vært en omfattende meningsutveksling om denne konserten på sosiale medier. Det gjelder både arrangementet generelt og aktører spesielt. Her har man benyttet ord som grisk, pengene rår og til dels syrlige karakteristikker av enkeltpersoner.


Nett-troll

Artistene som stod på scenen har dette som sin hobby og lidenskap. Få eller ingen av dem har dette som sitt levebrød. Selv har jeg en sønn som deltok. Hans «kraftige» honorar dekker nok bensin mellom Verdal og Hommelvik til øvinger og forestillinger. Jeg antar at mange av våre nett-troll sitter med ønske om siste nytt. Han testet NEGATIVT, og har ikke korona.

Til alle dere som mener at aktører beriker seg kraftig ved å stille opp på lokale arrangement, er dere hjertelig velkommen som medlemmer i Verdal Teaterlag. Da vil dere få anledning til å øve mange timer i uken fra september til desember, og framføre stykket med premiere den 4. juledag. Alt dette til en inntekt av kr. 0,-

Til arrangør Stiklestad Lyd AS vil jeg si TAKK. Tenk at noen kunne finne på å prøve å spre litt lys og glede i en ellers mørk juletid. Etter min mening var det en meget god konsert, med gode prestasjoner av lokale artister. Men burde man ha visst bedre enn å prøve å spre litt glede i disse tider?

Sofabønder og offentlige ansatte?

De som deltok på Julestjerner burde kanskje ha hevet seg over all kritikken som har kommet på nett. Det er ikke alltid like lett når man har ansiktet på forsiden av det lokale «bladet» flere dager på rad. Jeg har fått gjengitt navnet på en del av kritikerne, og til de vil jeg si:

Dere som har Nav som hovedarbeidsgiver, og som sitter hjemme hele dagen burde ha stengt av PCn før dere skrev noe. Dere har og vil ha livet finansiert av skattepenger som private aktører, som blant andre Stiklestad Lyd & Lys AS betaler inn. Mange av dere får selv ufortjent slengt kommentarer bak ryggen om latskap, trygdesnyltere og så videre. Da sitter man fort i glasshus.

I tillegg har jeg registrert en del kommunalt og statlige ansatte som har kastet seg på hylekoret. Få av dere tror jeg noen gang har drevet egen virksomhet. Dere slipper å stå opp om morgenen og lure på om klarer å få nok inntekt til å drive videre. I disse tider vil mange bedrifter måtte si opp ansatte, og i verste fall legge ned livsverket. Da er det lett å være offentlig ansatt lærer og sykepleier med videre, som kan sitte hjemme i stua med full lønn fra statskassen og slenge rundt seg med betraktninger. Kanskje er det enda enklere med hjemmekontor og nedstengt skole.

Agurknytt og kommunale infotjenester

Jeg har registret at smitten i forbindelse med konserten var Innherred sin hovedsak over flere dager med et bildefokus til dels på enkeltartister. Disse har blitt symbolet på denne «skandaløse konserten».

Skal ikke pressen skrive om saken?

Jo selvsagt skal avisene gjøre det. Men når dette blir en hovedsak flere dager på rad må det være lite nytt i distriktet. Da lurer man på om man gidder å abonnere på «bladet» (avisas navn lokalt).

Jeg registrerer også at kommunelege med flere har vært flinke til å henvise til Julekonserten når det gjelder nye smittetilfeller i Verdal. I andre sammenhenger har man nøyd seg med å si at kommunen har ett nytt smittetilfelle. Man har ikke funnet det nødvendig å angi om det kommer fra Vinmonopolet på Amfi, kiosken på Boby’n eller hvor det måtte komme fra.

Jeg tror kommunen har nok å henge fingrene i med det siste smitteutbruddet på Stiklestad, slik at vi selv slipper å måtte ringe rundt å gi beskjed til nærkontakter.

Stå på!

Til Stiklestad Lyd & Lys vil jeg si: Stå på. Så vidt meg bekjent er de aller fleste av de som var på konserten friske, undertegnede inkludert. Jeg vil fortsette å heie på alle som prøver å skape aktivitet, trivsel og glede i lokalsamfunnet om det er fotball, ski, teater eller konserter.

Julekonsert gav korona-boom: – Vi gjorde det myndighetene oppfordra til

Bjørn-Ove Bergsmo vil ikke ta all skylda for at julekonserten han arrangerte endte med å bli en smittefest.

Til alle dere som har som hobby å slenge ut mer eller mindre begrunna kritikk på nett: Lykke til videre.

Roar Malmo


Lik Innherred debatt på Facebook