Men ærlig talt, lærere: Er ikke dette en dugnad da?

Arild Røsdal fra Åsenfjord er folkevalgt for Senterpartiet i Levanger kommunestyre. 

Debatt

I Trønder-avisa 25.02.21, så kan vi lese at leder i Norsk Lektorlag Rita Helgesen mener at Koronapandemien går på helsa løs til lærerne, på grunn av alt ekstraarbeidet pandemien medfølger for lærerne.

Men ærlig talt. Er ikke dette en dugnad da? Skal ikke lærerne ofre noe? Er det ikke bedre at lærerne er glad for at de har en sikker jobb å gå til i disse dager, i stedet for å syte?

I disse dager er det jo mange som er permitterte/arbeidsledige, nettopp på grunn av pandemien. Og hvor mange lærere er på jobb denne uka (uke 8 vinterferie)? Det er vinterferie denne uka, så går det 4 uker, så er det påskeferie. Hvor mange lærere skal jobbe da?

Og om koronapandemien går på helsa løs for lærerne på grunn av alt ekstraarbeidet. Hvorfor skal dere da ha ekstra betaling?

Er det ikke da dere skal slå i bordet med Arbeidsmiljøloven, å forklare at jobben ikke er forsvarlig å gjennomføre? Om man har en jobb som går på helsa løs, så forlanger man ikke høyere lønn, fordi jobben er jo like helseskadelig samme hvilken lønn man har.

Jeg har sagt det tidligere og, men jeg sier det igjen. Innfør stempling til lærerne, så får vi se hvilken timelønn dere ligger på, så kan det hende det blir slutt på alt gnålet deres.

Arild Røsdal

Åsenfjord


Lik Innherred debatt på Facebook