Flotte stier blir omgjort til gjørmestier i løpet av ei helg

Innsender mener enkelte ting ved turstiene i området kan gjøres bedre.  Foto: Ann Sissel Vehus

Debatt

Jeg vil begynne med å si at 10 på topp og kjentmannsmerket er en flott måte for å få folket ut av sofaen og ut på tur. Det er måten det gjennomføres på som jeg ikke liker.

Hver bygd har gamle stier og ferdselsveier som har blitt brukt i mange, mange generasjoner. Så kommer 10 på topp-toget rullende inn i bygda og flotte stier blir omgjort til gjørmestier i løpet av ei helg.

Så tenker noen at han trenger da ikke gå der hvis han ikke vil. Det er helt rett, men det er en grunn til at stiene går der de går. Stiene har blitt oppgått der de er for at det er den naturlige og beste plassen for å komme seg videre inn i fjellet.

Mitt forslag er at det opparbeides stier til 10 topper og det blir Verdals 10 på topp. Det må gjøres skikkelig så de tåler bruken, og minst to av toppene må ordnes slik at rullestol / elektrisk kan benyttes.

Likedan må det ordnes gode parkeringsforhold og toalett.

Kjentmannsmerket: skriv om plassene og hvor man kan parkere, men la meg slippe å se de røde merkene innover fjellet. Å gå i fjellet mener jeg ikke er noen menneskerett, og som i alt annet en skal drive med kreves det en viss kompetanse. Hvis en ikke vil tilegne seg den kompetansen som kreves for å gå i fjellet, bør man gå andre steder.

Turistforeningen har en flott merket sti gjennom Verdalsfjellet som er fin å gå for den som vil ha merka sti å gå etter.

Nå nærmer barsesongen seg og jeg ønsker dere alle, flotte turer i vakre Verdalen.

Frode Øvrum