Kast klokka, legg til side telefonen, lev livet!

Cecilie Kynø og Bernt Brovold  Foto: Roger Rein

Debatt

Jeg har merket det mens jeg rusler rundt som en «Rein på rømmen» at jeg melder meg halvvegs ut av samfunnet. Jeg er ikke like ivrig som før til å følge med i nyhetsbildet. En, to eller tre ganger om dagen sjekker jeg e-post. Innherreds nettside følger jeg litt mer med på, men for å være helt ærlig lørdagsavisa har jeg ikke lest ennå. Tirsdagsavisa har jeg sett. Og nyhetene fra NTB eller NRK lar jeg segle sin egen sjø. Dagsrevyen har jeg ikke sett siden jeg startet å gå fra Åsenfjord for mer enn en uke siden.

Så kom jeg hit til Sul. Til Skogset, hvor Cecilie Kynø og Bernt Brovold har funnet sitt paradis. De flyttet hit fra Trondheim for to og et halvt år siden. Så oppdaget vi, da vi satt og hadde en god prat etter middag, at egentlig hadde de det enda bedre enn meg. De har vært avkoblet fra samfunnet i større grad enn meg. Den pensjonerte generalen Bernt kastet klokken da han flyttet hit i 2019. Her på småbruket øverst i Sul nyter de sitt nye liv.


Jeg sitter med dem mens jeg skriver disse ord. Og vi prater om frihetsfølelsen vi kjenner på. Men også gleden vi har over å bo i denne «salatbollen» som Norge er. Bernt har flyttet på seg mer enn 20 ganger gjennom livet. Vi har alle reist mye rundt i verden. De har funnet roen i Sul. Jeg kjenner på det samme mens jeg rusler rundt i min kjære avis` dekningsområde.

Vi kjenner alle tre på at vi er privilegerte som kan gjøre dette. For oss er dette på vis livets dessert. De ved at de endrer helt sin livsstil, selger huset i Trondheim og flytter «ut i huttaheita», som noen ville kalt det. Jeg ved at jeg kan tillate meg å bruke 14 arbeidsdager på denne vandringen. Erfaringene vi gjør oss er verdt å dele med dere andre, synes vi.

Er det helt fremmed det vi gjør? Er det flere som er i posisjon for å gjøre noe lignende? Når livet byr deg på sjanser. Hva gjør du da? Griper du dem, eller tenker etterpå at du burde ha gjort det? Vi tre som sitter her sammen på tirsdagskvelden har gjort noen uvanlige valg, vil noen si. Vi trives med det. Bernt og Cecilie har funnet sitt paradis på jord. Det fant de i Sul. Jeg gjør stadig nye oppdagelser.

Er det flere som tør å utfordre seg selv?

Roger Rein

(Med sterkt støtte fra Cecilie og Bernt)

Lederartikkel i Innherred torsdag 3. juni.