Leder

En stor takk til hjelperne med «gull mellom fingrene»

Mye velfortjent skryt og heder tilfaller de som står for den praktiske gjennomføringen. Det har de fortjent.  Foto: Erlend Aune

Debatt

Elin Lunde Pettersen i vaksinasjonsteamet i Levanger beskrev med få ord noe svært gjenkjennbart i en artikkel i lørdagsavisa : «Det føles som vi har gull mellom fingrene når vi har sprøyta i hånda, og det tror jeg de som får vaksinen kjenner på også.»


Ja, det er det helt sikkert mange av oss som har vært i Trønderhallen som kan skrive under på. Mye av det samme hører jeg fra Verdal. Måten våre to kommuner har håndtert vaksinasjonsutfordringen på har vært forbilledlig. Blant de beste av de beste, kan det se ut som, om vi ser på rapportene fra andre kommuner både i vår nærhet og litt lenger unna.

I Levanger er det godt over halvparten av innbyggerne som nå har fått førstedosen med koronavaksine. Utallige av dem har fortalt på sosiale medier eller gjennom lokalavisa hvor tilfreds de er med det. Mye velfortjent skryt og heder tilfaller de som står for den praktiske gjennomføringen.

Roger Rein er ansvarlig redaktør i Innherred. 

Jeg kan selv underskrive på det og dele ut flere superlativer. På en enkelt onsdag kan de vaksinere opp mot sju prosent av kommunens innbyggere. Og det gjennomføres på en slik måte at jeg tror ingen har opplevd at de har måtte vente for lenge. Tvert imot, det har gått unna i stor fart. Da er det all grunn til å gi fortjent ros, både til dem som står for den praktiske gjennomføringen. Men også til de som har stått for planleggingen.

Før vi kom skikkelig i gang med koronavaksineringen var det en del uro å spore. Det ble forsøkt slått politisk mynt på at andre land hadde kommet lenger enn oss. Det har vært store diskusjoner om den geografiske fordelingen av en til tider sparsom mengde doser. Vareopptellingen vi kan gjøre sånn midtveis i løpet gjør mange spådommer til skamme.

På nesten alle områder har det gått mye bedre enn den uttrykte frykten. Blant land det er naturlig å sammenligne seg med er Norge helt i tetsjiktet. Antallet som har reservert seg er på et minimum. Det siste var heller ingen selvfølge. Ser vi «over dammen» får vaksinasjonsmotstanden nå får skylden for en ny smitteoppblomstring og nye bøler med koronadødsfall.

At vi har lyktes så godt handler mye om tillit. Og tillit er ingen selvfølge. Det er ikke noe en kommune eller et land kan kreve av sine innbyggere. Tillit må du gjøre deg fortjent til.

(Lederkommentar i Innherred 15. juli 2021)


Lik Innherred debatt på Facebook