Mer om det elendige pissoaret i Sjøgata

Ole Kristian Salater logobilde 

Debatt

På et besøk på Magneten ble jeg gjort oppmerksom på at det kunne være flere forfattere til visa om pissoaret i Sjøgata.

I såkalte gamle dager opererte tre herrer med fellesnavnet «Bennopet», med viser og tekster til fornøyelse for Levangers publikum. De sto bak «Nesseguttvisa» og flere gode viser, og det er sansynlig at de hadde samarbeidet om visa om «Pissoaret i Sjøgata» også.

Bennopet besto av de første bokstavene i herrenes etternavn. Visa ble fremført av Ingemund Bentzen, og de andre het Helge Nordahl og Oddvar Pettersen.

Moromannen som fikk folk til å le

Asbjørn Eklo minnes revyartisten Ingemund Bentzen.


Helge Nordahl arbeidet på Levanger apotek, og var regnet som et universalgeni. Han var flink skuespiller, forfatter, regissør og tegner. Hans sønn var en meget dykitig kunstmaler, og han laget kulissene til Levanger revyteater. De årene teatret eksisterte, sto det for en del forestillinger, og blant annet for underholdningen og musikken under Levangerdagene, på slutten av 40-tallet. For nærmere opplysninger vll jeg henvise til Asbjørn D. K. Eklos artikkel i Innherred for noen år siden, om Moromannen fra Levanger, i fall man har PC.

Ole Kristian Salater