Om det nye 160-millionersbygget: – Kort og godt en skandale.

Debatt

Levanger, en ja-kommune?

For noen år tilbake kom daværende ordfører Thraning med et postulat om at Levanger skulle bli en ja – kommune! En må spørre seg, ja til hva?

Atle Busch hadde i Innherred 31. august et godt innlegg med overskriften:» Det enkleste er å si nei, men er det det vi trenger?» Det er det selvfølgelig ikke, men ja-kommunen Levanger fremstår ofte som det motsatte.

Det synes som det er mye bedre å si nei, i alle fall til private utbyggere som vil noe i Levanger. Her ropes det om aktivitet i et sentrum som dessverre preges av tomme lokaler og stengte serveringssteder i de fleste av døgnets timer. Når så noen vil satse og investere i det gamle bankbygget for å bygge leiligheter og næringsarealer så ropes det nei lenge før bygget er ferdig prosjektert, og til og med sentrale politikere ønsker å stanse prosjektet etter at de selv har sendt det på høring. «Vi må vente til en helhetlig byutviklingsstrategi er vedtatt». I hvor mange år?

Hva gjør så de samme politikerne i stedet? Håndterer en pålagt utbedring av brannstasjonen på en slik måte at prisen nå blir ca 160 mill, hvorav kostnader i millionklassen er påløpt lenge før prosjektet har forlatt tegnebrettet. Kort og godt en skandale.

Samtidig har man bygget «verdens beste barnehage». Sikkert bra det, men til hvilken pris? 122 millioner norske kroner. Synes som det er arkitekter og de ansatte som styrer prosjektene, og ikke den administrative og politiske ledelse med ansvar for kommunens økonomi.

Og når ordføreren topper det hele med å «utnevne» Levanger til et «fristed for kriminelle» må det være lov å si at begeret er fullt!

Eystein Sundal