«Det e på Mule det skjer»

Bærekraft, sirkulærøkonomi, miljøvennlig er ord som brukes mye i dag.   I Levanger er det nå åpnet en spennende butikk på Mule ved Innherred Renovasjon Bruktbo. En bruktbutikk på byggevarer.

Vi har blitt gode på å bruke om det som er brukt og brukbart i Levanger.

Det var en artig opplevelse å gå rundt på Bruktbo å se ungdommer og andre som ivret etter å kjøpe brukte ting. Et ungt par jeg snakket med hadde som mål å restaurere sitt nykjøpte hus med nesten bare gjenbruk, her fikk de tak i beis, maling, vinduer, trematerial, fliser som de skulle pusse opp med. De hadde som mål å bruke mindre ressurser, de var miljøbevisste og fant mange gode bruktfunn på Mule denne kvelden.

Som mulesbygg er denne Bruktbo-butikken et eldorado å gå å se og mimre i. Og det som gleder meg mest er alle de unge som kjøper brukte servicer, møbler, husgeråd i en fin miks med nye ting. Et voksent par holdt på å bygge drivhus, bare av gjenbrukte vinduer og materialer, fantastisk. En gutt hadde med seg bestefar, de hadde som prosjekt å kjøpe en brukt sykkel som de skulle reparere. En gammel plenklipper ble kjøpt som dele klipper. Gamle kasseroller ble kjøpt for å ha planter i hagen. En gammel rusten ovn skulle settes i hagen som kunst. Fantasien har ingen grenser.  Mitt skrot kan faktisk bli ditt gull.

Her legger Innherred renovasjon godt til rette for ombruk og materialgjenvinning.

For den som ikke har vært på besøk her, anbefaler jeg på det sterkeste å ta turen til Mule, besøk gjerne i samme slengen den fine trimtrappa like ved, der du kan ta med kaffen din og se utover det vakre landbrukslandskapet vi har i levanger og lese gammel historie fra Levanger.

Med dette innlegget vil jeg gi en honnør til Levanger kommune og Innherred renovasjon. Vi har det godt i Levanger.

Randi Haugskott

Senterpartiet Levanger