2022 er frivillighetens år. Som mange andre lag og organisasjoner er også den norske kirke med på å markere dette. I menighetene i Verdal er frivillige helt avgjørende for gjennomføringen av gudstjenester, aktiviteter gjennom uka og enkeltstående arrangementer.

Den norske kirke har valgt 12.juni for sin markering av frivillighetens år. I Verdal faller dette sammen med markeringen av skaperverkets dag. Denne dagen ønsker ansatte i kirka å invitere til «Vår dag» i prestegården på Stiklestad! En myldredag med utegudstjeneste, barnevennlige aktiviteter ute og inne, servering, og ikke minst et ekstra fokus på frivillighet. Frivillige skal takkes for jobben de gjør, inspireres til videre innsats, og vi ønsker selvfølgelig å få enda flere med på laget. I tillegg blir det utdeling av bok til 4 og 6-åringer, og «Sangspræll» bidrar med underholdning. Prestegården er en flott arena for familievennlige arrangementer, og spiller været på lag skaper den en fin ramme for utegudstjeneste. Det blir gode muligheter for å ta en kaffekopp i solveggen, se seg om i den store hagen og det spennende huset. Kanskje bli bedre kjent med kirkas ansatte i Verdal og aktivitetene de jobber med.

Det er fort gjort å tenke at kirkelig aktivitet dreier seg om gudstjeneste, dåp og konfirmasjon. Men det skjer mye i kirkene i Verdal utenom dette! Ei uke kan være full av aktivitet med et vidt spekter. Kanskje skjer den slik ut? Mandag triller det inn mødre og barn til babysang. Etter skoletid er det konfirmasjonsundervisning. Tirsdag kan det være «sangspræll» øvelse i kapellet, og noen ganger ungdomsalpha. Onsdag er det kanskje øvelse med det nyoppstartede koret 2030, og sorggruppe for de som har mistet noen de var glade i. På torsdag er det språkkafe, eller formiddagstreff på en av våre institusjoner. Så skal det være kirkegårdsdugnad en kveld, og kanskje et soknerådsmøte. Og i helgene er det mest sannsynlig gudstjeneste i en eller flere av kirkene.

Kirka i Verdal skal være for folk flest og favne bredt. Derfor trenger vi frivillige i alle varianter, til det mangfoldige arbeidet som drives! Man trives med ulike oppgaver og målgrupper. Det gjør uansett godt å kunne bidra, mestre en oppgave og ha tilhørighet i et meningsfylt arbeid. Kanskje sitter man også på ideer om hva som kunne blitt gjort, eller ser behov i nærmiljøet der kirka kunne bidratt. I kirkene i Verdal har man mulighet for å være med å bidra og sette nye ideer ut i live!

Den norske kirke har bruk for flere til store og små oppgaver. Men først og fremst er alle velkomne som deltakere. For eksempel på «vår dag» i prestegården! Vel møtt!!!