Sparebanken svarer Stein og Pensjonistforeningen:

Hei Stein. Takk for at du og resten av Pensjonistforeningen ved Aker Verdal / Kværner Verdal tar dere tid til å skrive til oss. Det er bare ved tydelige tilbakemeldinger vi kan bli bedre.

For oss i SpareBank 1 SMN står kunden alltid i sentrum. Vår kompetanse skal komme kunden til gode, der du er når du trenger det. På den måten kan vi gi deg de beste økonomiske rådene når du skal ta beslutninger for deg, din familie eller din bedrift. Den teknologiske utviklingen endrer ikke dette, men stiller nye krav til hvor og hvordan vi møter våre kunder. Når vi for eksempel erstatter minibanker og innskuddsautomater med mulighet for å sette inn og ta ut kontanter i butikk, er det fordi kundenes behov og bruksmønster endrer seg. Det samme gjelder den etter hvert utstrakte bruken av nettbank og digitale betalingstjenester, som drastisk har redusert behovet for fysiske møter.

Vi har allerede vært i kontakt med flere kommuner og pensjonistforbund i regionen for opplæring – og vi står klar til å hjelpe.

For å gi et godt tilbud mer tilpasset kundenes ønsker, bruker vi mindre ressurser på å holde kontorene åpne. Å gjøre en avtale med rådgiver før du besøker banken gjør at vi kan gi deg enda bedre og mer presis hjelp tilpasset den enkeltes behov.

Vi har imidlertid stor forståelse for at endringer som dette kan oppleves krevende for enkelte. Vår jobb er å gi veiledning og gode råd, og god opplæring tilpasset den enkeltes behov. Derfor er våre rådgivere tilgjengelig for både opplæring og veiledning av de digitale tjenestene våre, som nettopp kortbruk, nettbank og Vipps, for de som måtte ønske det.

Det stemmer som du skriver at alle banker er forpliktet til å gi sine kunder mulighet til å ta ut og sette inn penger. Hos oss kan dette gjøres enten i minibank der vi har det, eller gjennom «kontanter i butikk»-tjenesten i alle NorgesGruppen sine dagligvarebutikker. Denne tjenesten er tatt godt imot av kundene. Årsaken til at enkelte tjenester har et gebyr, som for eksempel giroblankett, er at de som regel er mer ressurskrevende å håndtere.

Som bank utvikler vi oss i takt med samfunnet rundt oss. Også i Verdal har det betydd jevnlige endringer og kontinuerlig forbedring av våre tjenester gjennom vår snart 200 år lange historie. Og vi er ordentlig imponert over våre kunder, unge som eldre. Mange følger utviklingen i tiden og tar med iver og interesse i bruk nye tjenester. Vår jobb er å gi veiledning og gode råd til alle våre kunder, tilpasset den enkelte.

Vi har allerede vært i kontakt med flere kommuner og pensjonistforbund i regionen for opplæring – og vi står klar til å hjelpe. Dersom dere ønsker dette, stiller vi mer enn gjerne opp. Vi vil også oppfordre alle våre kunder til å ta kontakt dersom de ønsker mer informasjon eller opplæring for egen del. Vi er her for deg!

Eirin Sørensen Røkke

Kommunikasjonssjef i SpareBank 1 SMN