Reitan og Nordtømme fra Verdal Ap etterspør i gårdagens Innherred et endelig svar på hva som skal skje med Leksdal skole. Jeg vil minne Ap på at den utrygge situasjonen omkring skolen og bygda vår er direkte konsekvens av vedtak de har stemt frem.

At vedtaket fra desember ble omgjort, etter at grove regnefeil kom på bordet, er ingen ting annet enn sunn fornuft!

At Leksdal skole får bestå til ny skole står ferdig, er resultatet av et stødig senterparti, som holder løfter.

Leksdal skole

Ap etterspør rettferdighet for alle skoleelevene i Verdal. Det er selvsagt at elevene i Vinne ikke kunne gå på skole på en byggeplass. Er det rettferd at fordi om elevene ved Vinne og Ness måtte gå gjennom tre år i brakker og for liten plass, så må elevene i Leksdal og Stiklestad også det? Selv om vi her faktisk har et alternativ som er bedre? Nye Stiklestad skole skal bygges på en annen tomt, så ingen av skolene vil derfor bli berørt av byggeprosessen, i motsetning til byggingen av nye Vinne skole. Og skal det først være likt, som det ser ut som Ap vil, da er det vel elevene i Stiklestad som burde bli skysset til Leksdal i byggeperioden? Jeg ønsker også å gjøre oppmerksom på at lik behandling ikke nødvendigvis er det samme som rettferdig behandling.

For øvrig synes jeg det er direkte ufint å sette elevene opp mot hverandre, og legge skylden på økende mobbing på en liten bygdeskole!

Hvor er rettferden for resten av Leksdal?

Blir det mer rettferdig, eller bedre, for innbyggerne i Ness at også leksdalingene skal miste skolen sin? Reitan og Nordtømme etterspør økonomien i å beholde skolen i Leksdal. Hvorfor ikke spørre om hva som er det beste for elevene? Og hvor er det langsiktige perspektivet? Er det foretatt noen risikoanalyse av hvilke økonomiske konsekvenser det vil ha for Verdal kommune dersom Leksdal blir ei mindre attraktiv bygd å bo i for barnefamilier?

Er det riktig å ta fra innbyggerne i Verdal kommune valgmuligheter? Vi som bor i Leksdal har valgt å bo her, vi har valgt en mindre skole for barna våre, vi har valgt bygda.

Kanskje velger flere bygda, om ikke alt av tilbud tas fra oss.

Marit Anna Morken. Foto: Erlend Aune