This town, is coming like a ghost town

All the clubs have been closed down

Slik åpner låta til the Specials fra 1981. Eg veit ikkje korleis Levanger var i 1981, men Levanger sentrum anno 2022 gir meg Ghost Town-vibber.

Kor ble det av alle utestedene? Eg kom til Levanger for 14 år siden, og eg var positivt overrasket over Kirkegata. To utesteder i samme lyskrysset var eg ikkje egentlig forbredt på etter å ha flyttet fra Oslo, og det bare var å krysse parken uten å ramle i fontena for å finne en tredje pub. Vi hadde både Pøbben, Oskars, Banken og Bryggestua innenfor grei gåavstand uansett promille, de tre sistnevnte med diskotek.

Januar 2010 tok Orion over dansegulvet til Oskars, og da var det plutselig mulig å spise pizza, ta seg en øl og en svingom under samme tak. Fire ble til fem. Så kom studentpøbben på Røstad, med konserter og en mulighet for studentene å til å kunne samlest utenfor sentrum. Og så må vi ikkje glemme Havna scene, selv om det ikkje ligger i lyskrysset og heller ikkje er åpent hver helg.

Etter hvert som årene gikk, har det blitt mindre utesteder på Levanger. Bryggestua forsvant, så Banken som var eneste stedet med 18-årsgrense, og så forsvant Pøbben. Alt før pandemien. Hva skjedde?

Levanger har ikkje minsket betraktelig i folketall siden eg kom surrende høsten 2008. Høgskolen har hatt opprykk til universitet, og det har kommet flere studentboliger. De mellom 20 og 80+ tåler fortsatt på både Trønderrock, Wild Rover og Lady Gaga på samme spillelista.

Etter køen utenfor både Oskars og Orion å bedømme så er det jo tydelig at Levangsbyggen ikkje har sluttet å bevege seg ut døra, verken natt til lørdag eller natt til søndag, så det er jo ikkje der problemet ligger.

Eg håper det kommer flere utesteder på Levanger, både med dansegulv, brune vegger, karaoke og alternativ musikksmak. Ikkje fordi eg ikkje trives godt med å studere øl-lista på Oskars eller setter pris på litt strobelys og høy bass på Orion. Men fordi eg vil at alle skal få plass når de er ute med vennegjengen sin, og ikkje blir stående ute og fryse en halvtime eller mer i påvente på at noen andre drar hjem så de rykker fremover i køen.

Det er nok folk som ønsker å drikke øl utenfor sitt eget hjem på Levanger. Vi må bare ha flere lokaler å samlest på så alle får plass rundt bordet.