Pensjonistpartiet ønsker studentene lykke til med fadderuken.

Nå er studentenes fadderordning i gang igjen og kritikken kommer allerede inn til media. Nå gjelder ikke kritikken dårlig håndtering av smittevern, men forstyrrelse av nattero.

Mange tror fadderukene bare er fest og fyll. Det er i virkeligheten ett av de viktigste tiltakene for god studenthelse, og dermed også folkehelse.

Se for deg at du er 19 år gammel, flytter til en ny by, hvor du ikke kjenner noen fra før. Du skal begynne på et universitet eller en høyskole du kun har sett på bilder.

Vi skal ikke glemme 2020 og 2021 hvor var mange av forelesningene var digitale, og i de forelesningene som har fysisk oppmøte måtte man sitte mer enn én meter fra hverandre. Den situasjonen som studentene havnet i, var oppskriften på ensomhet og depresjon. Ingen familie og venner i et stressende miljø.

Og det er her fadderukene kommer inn som en kur. I fadderukene senkes terskelen for å prate med andre studenter, du får en kjennskap til byen fra andre studenter og du blir kjent med de du skal studere med. Når studentene nå igjen treffes må man finne seg i at det høres i byen.

Lykke til med årets feiring.

Svein Otto Nilsen

Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet i Trondheim