Hallo Tone Jørstad!

Ja, det er noen eiendomsutviklere der ute og de er på ballen hver dag for å utvikle Levanger kommune og de gir noe tilbake.

Når det utvikles nye prosjekt i Levanger så skaper det enormt store positive ringvirkninger i kommunen. Arkitektene, entreprenørene, bankene, betongarbeiderne, snekkerne, malerne, elektrikerne, lastebilsjåførene, rørleggerne, eiendomsmeglerne og mange, mange andre får arbeid. I tillegg skaffer dette store skatteinntekter til kommunen.

Når nye prosjekter skal bygges så må eiendomsutvikleren ofte også betale for kommunal infrastruktur gjennom utbyggingsavtaler, dette er ofte millionbeløp. Dette går rett til Levanger kommune og dekker ting som utbedring vei, asfalt, sykkelstier, gatelys, vann og kloakk, strømtrafoer, lekeplasser med mere som alle sammen nyter godt av. Dette er også viktig å tenke på for dere som er politikere, skal alle ha jobb og regninger betales, så må det skje en utvikling!

Et politisk nei til et eiendomsprosjekt er også et nei til en drøss med arbeidsplasser. Dra på et kulturarrangement eller idrettsarrangement og se på stadionreklamene og tenk etter hvor mange av firmaene som er avhengige av at det bygges nye prosjekter. Jeg regner med at dere ofte har sett navnene: K4 eiendomsutvikling, Elman, Byggmester Grande, Steinar Myhre, Stiklestad eiendom, Nordbohus, Sveberg rør, Troll Entreprenør, Steen betongpumping, Ørabygg, Eiendomsmegler 1, Åsen Sparebank med mange, mange, mange flere.

Uten alle disse lokale firmaene sine frivillige bidrag hadde det vært dønn stilt på arrangementskalenderen på Levanger.

Selv er jeg i tillegg veldig sykkelinteressert og gleder med i likhet med deg til sykkelrittet Arctic Race of Norway kommer til Levanger. Rittet går igjennom Levanger sentrum og avsluttes med målgang på Skallstuggu. Som eiendomsutvikler og opptatt av hvordan vi har det i Levanger kjøpte jeg Skallstuggu sammen med min barndomskompis Christian Green i 2017. Stedet var da forfalt og uten drift. Vi hadde en visjon om hvordan stedet kunne bli, vi brukte millionbeløp av private midler og utallige timer dugnadsinnsats for å få rustet opp stedet til den perlen den fremstår som i dag, til glede for hele Levangers befolkning. Da vi hadde kommet i mål, fikk Christian ta over stedet, da han er rette mann for dette. Jeg satt ikke igjen med penger, det var skapergleden som var drivkraften. At det nå blir målgang på Skallstuggu med TV-sendinger i hele verden er helt fantastisk.

Å være med å støtte lokale lag og foreninger gir også glede. Nyboli gir i år et sekssifret beløp til idretten i Levanger til glede for barn og ungdom. Det største beløpet går til Levanger håndballklubb der Nyboli er inne som hovedsponsor for kommende sesong. Av andre gode tiltak kan nevnes bidrag til nytt klubbhus på Nesseguttenbanen, kunstsnøanlegg i Torsbustaden, Sverre IL Sykkel og LFK fotball damer.

Men tilbake til asfalten i Kirkegata. Dette er en fylkeskommunal vei, og ansvar og strekningen er i tillegg en av de mest trafikkerte i hele regionen. At da tilstanden enkelte steder minner mer om en traktorvei enn en fylkesvei er bekymringsverdig. Dette synes jeg både som syklist og som bilist.

Fylket har i 2022 satt av 947 millioner til drift og vedlikehold av fylkesveier. Dersom de med dette beløpet ikke klarer å opprettholde høyere standard enn traktorvei i Kirkegata, så må de se på prioriteringene. Prinsippet må vel være at jo mer trafikk det er, jo bedre må veien være og ikke omvendt. Her er det vel mer dere politikere som for fremtiden må ta ansvar for at prioriteringene blir korrekte.

Men skulle det nå mot formodning vise seg at asfalten i Kirkegata skal være avgjørende for å få Arctic Race of Norway gjennom Levanger, så skal jeg på vegne av Nyboli love ut et rentefritt lån på inntil 1 million kroner til fylkeskommunen for å legge ny asfalt!