Leder i Rødt Levanger Kim Daniel Svendsen og representant Rødt i Levanger kommunestyre Einar Dahlum går hardt ut i innlegg i avisa Innherred om sosialhjelp og barnetrygd. De går ut mot godtgjøring til politikere som gjør en stor og viktig jobb i kommunen. Godtgjøringa er fastsatt av kommunestyret i samsvar med tidligere praksis.

Ivar Haarstad skriver på vegne av Levanger Senior Høyre.

For meg overskrides en grense når Einar Dahlum skriver at «Rødt mener for eksempel at det er uforsvarlig å holde seg med en varaordfører i halvstilling på millionlønn som faktisk ikke produserer noe samfunnsnyttig i det hele tatt.»

Dette er en frekk og ubetenksom setning som ikke kan stå uimotsagt. Ingen går inn i politikken i Levanger for å få høy lønn. Motivet er å gjøre en innsats for kommunen og dens innbyggere. Noen kommer i viktige posisjoner og får lønn for dette. Men de jobber for pengene.

Å påstå at varaordfører «faktisk ikke produserer noe samfunnsnyttig i det hele tatt» er et slag rett i ansiktet og langt over streken for anstendighet. Slik kan vi ikke ha det i politikken i Levanger

Einar Dahlum bør etter min mening i det minste beklage dette i offentlighet og i kommunestyret ved første anledning.

Ivar Haarstad

Levanger Senior Høyre