Når jeg hører, eller leser, ordet FOTO, - blir jeg som regel litt interessert, nei ikke bare litt, men svæært interessert! Nå har jeg forstått det slik at Fotomuseet i  Levanger, muligens skal flytte på seg, og jeg er spent på hvor det vil være i framtida?

Om det får den riktige plassen for et slikt museum? Jeg tok mitt aller første bilde i 1942 og siden har det «balla på seg»! Jeg har tatt en god del bilder og jeg har jobbet videre med dem i mørkerom i noen kjellere!!

Jeg har stått i mørke kjellere, med fremkalling, fiksering, forstørring, tørking og det har vært noen spennende stunder, - i et spesielt lys for slikt arbeid! Det måtte ikke komme noe som helst dagslys inn, der jeg jobbet! Det som er viktig, eller som var viktig, for meg, var at lyset jeg brukte måtte være av en spesiell art slik at prosessen med bilder i fremkallervæska og fikseringa,  skulle gå bra. Jeg hadde derfor ei spesial-pære/lampe, for foto,  og som ikke lyste så veldig godt, - altså ei spesiell lampe til dette formålet.

Kom det noen inn i rommet der jeg holdt på med en av mine hobbyer og skrudde på/tente på det vanlige taklyset, - ble alt som jeg holdt på med av bilder, ødelagt!!!

Jeg har også hatt lysbildeframvisning her på stua vår, og også vist fram 8 mm. film, sett og i sin rette «form»! Jeg ville jo vise dem frem slik som jeg hadde sett motivet!

Nå ser jeg at det største huset i Levanger, men flest og størst vindu, - muligens skal huse Levanger Fotomuseum framover i tid??? Hva med alt lyset fra sol og himmel som har en tendens til å vise seg INNE i rommene der det er vinduer?  Hva med frem-kalling av bilder, fremvisning av lys-bilder og filmer på en slik plass?

Jeg skjønner at det finnes rullegardiner og mørke glass, men noe ideelt sted mener ikke JEG dette bygge på «Myhre-tomta»/Sparebank-lokalene nå, kan være ideelt?

Om jeg skal komme med et ønske/forslag, synes jeg den gamle Renbjør-gården er det rette stedet for et Fotomuseum i Levanger sentrum, og særlig om det skal vises fram bilder, filmer og at det kan bli så mørkt at bildene får rette farge og også blir tydelige!

Kanskje begynner sentrum å få tilbake noe av det som er blitt så forandret og som har blitt borte? Jeg er født og oppvokst i sentrum og jeg husker ganske godt hvem som bodde her, hvor de bodde og jeg tror jeg husker de aller fleste enda, ette sååå mange år.

Håper valget blir rett og at vi også får beholde «Myhrehjørnet» som et flott bygg og som kan huse folk som har behov for mange vinduer, med utsikt til Tovert, Musikk-paviljongen, folkelivet og Kirkegata.

Hanne Holthe Munkeby