Viser til Svein Arne Flyums leserinnlegg i Innherred den 25. oktober 2022.

Er endringene banken har gjort de siste årene til fordel for kundene, spør Svein Are Flyum i sitt leserinnlegg. Det er et godt spørsmål som vi som bank alltid må være opptatt av.

Vi er klar over at den digitale utviklingen kan oppleves krevende. Og det er hele tiden vårt klare mål å gjøre endringer hvor vi utnytter fordelene i de digitale mulighetene, samtidig som våre rådgivere skal bli mer tilgjengelig for kundene når de trenger hjelp ansikt til ansikt. Men det krever at både vi og kundene tilpasser våre vaner.

Vårt kontor på Levanger har åpent mellom klokken 12 og 14, men dette er tidsrommet for «drop-in», altså uten forhåndsavtale. Det er både selvfølgelig og ønskelig å avtale møter hele arbeidsdagen, i og utenfor dette tidsrommet. Å avtale et møte på forhånd er til stor fordel for både kunde og rådgiver, slik det også er for mange andre tjenester i samfunnet i dag. På den måten får rådgiver anledning til å forberede seg og sette av tilstrekkelig med tid til å gi god hjelp og rådgivning tilpasset den enkelte. Som bank får vi også da mulighet til å vurdere hvem av våre rådgivere som har best kompetanse på akkurat det kunden har behov for hjelp med. Samtidig får vi reservert et egnet møterom, slik at møtet kan foregå i ro og mak.

Vi har 12 rådgivere på Levanger og Verdal som jobber for privatkundene, i tillegg til et stort miljø innen bedriftsmarked, eiendomsmegling og regnskapstjenester. Alle disse er tilgjengelig for rådgivningsmøter og det er ikke slik at banken ønsker at rådgivning kun skal foregå på telefon fra et kundesenter i Trondheim. Men samtidig mener vi det er en stor fordel for våre kunder at banken er tilgjengelig på telefon fra kl. 07 til 24 hver dag hele året, med rådgivere som kan svare på spørsmål innenfor hele vårt produktspekter. Slik at man også kan få hjelp utenom «ordinær arbeidstid» i tillegg til at rådgiverne lokalt er tilgjengelig for avtalte rådgivningsmøter. I sum er vårt mål at dette gir større tilgjengelighet for kundene våre, ikke mindre.

Ved å erstatte flere av minibankene til fordel for håndtering av kontanter i dagligvarebutikker, ble det mulig å ta ut og sette inn penger langt flere steder, og i et større tidsrom enn bare i bankens åpningstid. Dette tenker vi er til fordel for kundene, og som veier opp for de gangene man eventuelt må gå to steder fordi man også har et annet ærend i banken samme dag. Unge som eldre bruker denne kontanttjenesten flittig. Og beløpsgrensen på innskudd over 20.000 kroner og uttak over 10.000 kroner per uke, skal som regel være tilstrekkelig i et samfunn som svært sjeldent krever kontant betaling.

Vi er helt enig med Flyum i at lokalkunnskap er viktig. Derfor har vi også 39 kontorer fra Rørvik i nord til Førde i sør med kompetente rådgivere. Selv om den digitale utviklingen gjør at både kunder og banken endrer seg, vil det avtalte kundemøtet med rådgivning til kundens beste være helt sentralt i måten banken jobber på – også i tiden som kommer.

Eirin Sørensen Røkke Kommunikasjonssjef i SpareBank 1 SMN