Når og hvor kan vi, i Levanger kommune, arrangere, uten ubehag for noen:

Sangerstevne.

Turnstevne.

Hundeutstilling.

Katteutstilling.

Dyreutstilling (diverse).

Musikk-korps-treff.

Leikarring-treff.

«Barnas-dag»,  opptog med barn og utkledning (elleville unger).

17.-mai-feiring, med stort folkeoppmøte, musikk og underholdning.

Ungdomstreff med diverse underholdning.

Danse-tilstelninger utendørs, med flott musikk og hvor alle kan delta.

Gateselgere/«Torv-koner».

Diverse underholdning utendørs.

Maleri-utstilling, utendørs.

Hobby-utstilling, utendørs.

Alle disse tilstelninger/utstillinger og trivelige opplevelser, var vi med på, i vår barndom og oppvekst, - vi som bodde i Levanger, for mange år siden. Derfor savner vi noe, - noe å se fram til og som alle kan delta i/med! Mange, svært mange vil være med på forberedelser.

Hele året var det noe vi gledet oss til, og som alle kunne være meg på og å la seg underholde av. Alle «var ikke med på alt», men alle kunne glede seg over å få være tilstede.

Ikke alt kostet penger, men gjorde de det, var det ikke så dyrt.  De fleste hadde nok råd til å delta som publikum.

Foreldre, mødre og fedre, tanter og onkler, besteforeldre, og ungene,  - var med på forberedelsene og det hele,  hver tilstelning, ble planlagt i alle fall, et helt år i forvegen.  Det skulle syes, snekres, males, skrives tekster, tegnes og øves og øves, og høsten, og den av og til lange vinteren var vi sammen om det som endelig skulle framføres/vises fram, i vår- og sommermånedene.

Vi ble «spleisa» og alle hadde en tilhørighet til noe, langt fram i tid. Vi ble kjent med nye folk/mennesker, unge og gamle ble kompiser, og fremmede, som siden ble kamerater og gode venner. Jeg vet ikke en eneste minus med disse foretakene og jeg skulle så gjerne sett at de små, de unge, de voksne og de eldre kunne få oppleve det som VI fikk da del i, da vi var små og videre opp til voksen alder, her i Levanger.

Men hvor kan noe slikt foregå?  Har vi vært for ivrige med husbygging av mange slag, slik at vi har glemt gleden med å være sammen med alle de andre?