Leksdal skole - igjen.

Torsdag 25.november hadde Gunnar Ystad et innlegg i Innherred som stilte viktige spørsmål rundt vedtaket om å legge ned Leksdal skole og bygge ny skole på Stiklestad. Kort oppsummert: I 2017 mente Senterpartiets kommunestyregruppe at det var svært uklokt å legge ned Leksdal skole. Senterpartiets kommunestyregruppe mente også at det var altfor dyrt å bygge ny skole på Stiklestad til den nette - og uhørte - sum av 160mill kr.

Etter valget i 2019 kan Senterpartiet legge sitt flertall og makt bak sine meninger. Da ble det plutselig klokt å legge ned Leksdal skole. Det ble også klokt å bygge ny skole på Stiklestad. Sp mener fortsatt at det er klokt å bygge ny skole, og det til tross for at kostnadsanslaget er økt fra det uhørte 160mill til 387mill kr (foreløpig). Et tankeeksperiment: Du har bestilt ny bil til 500.000kr. Det er et halvt års leveringstid, men omsider blir bilen levert. Pris; 1.210.000kr! Det tilsvarer en prisoppgang på 142 prosent. Er det helt utenkelig at du ville protestert?

Når det vedtas et prosjekt til 160mill kr, og prisen stiger med 142 prosent før prosjektet kommer i gang - er det da samme prosjekt? Var det dette som ble vedtatt?

Vi undres og forundres over at omkampargumentet står så sterkt at det er umulig å vurdere denne saken på nytt. Hva står det i fjellvettregelen - at det er en skam å ikke snu? Vi vil ikke si det slik, men for en allerede meget anstrengt kommuneøkonomi tror vi at "snu i tide" er et godt råd.

Det er ennå ikke for sent, men det er på høy tid.

Sigrun D Storholmen, Per Storholmen, Hildegunn Eggen, Olav Karmhus, Ragnhild Hermann, Roger Tobiassen, Per Olav Salthammer, Anne Jorun Salthammer, Sunniva Sæter Tusvik, Hans Våg Aaknes, Siv Aina Morken, Bjørnar Melby, Marit Anna Morken, Eirik Morken, Audhild Morken, Odd Morken, Åse Lovise Nessø, Martin T Hansen, Bodil N Berg, Roy Anders Berg, Lise Tiller, Magnus Tiller, Ragnhild Morken, Terje Fossum, Stine M Vollan, Trygve N Ystad, Inger Karmhus, Jon Sverre Finsås, Vigdis O Lund, Anton Lund, Kari Ekseth, Jonny Ekseth, Ingunn Haga, Olve N Ystad, klubbens medlemmer av Utdanningsforbundet ved Leksdal skole, Gunhild O Aksnes, Oddgeir Aksnes Beate Hågensen, Jørund Kokås, Arnstein Ekseth, Nora Stiklestad, Jan Stiklestad, Danielle Didon, Trond Stiklestad, Eirin Stiklestad, Sander Stiklestad, Mona Stiklestad, Erik Stiklestad, Rita B Natvig, Gunnar R Ystad