Verdal Arbeiderparti har sterke forhåpninger om at Verdal kommune skal kunne høste gevinster ut av nasjonalmarkeringen på Stiklestad i 2030. Da bør Verdal kommune ha en infrastruktur for turisme på plass for de som skal komme hit og ta del i markeringen. I 1930 kom det et sted mellom 30 000 og 40 000 mennesker til Stiklestad for å ta del i 900-årsmarkeringen av Slaget på Stiklestad. Er vi rigget for å kunne ta imot så mange mennesker i dag? Og hvilke markedsmuligheter finnes det i dette?

Tor Martin Nordtømme, Verdal Arbeiderparti Foto: Tor Ole Ree

Det er bare syv år til Verdal kommune skal være vertskommune for en nasjonal tusenårsmarkering. Tiden går. Verdal Arbeiderparti har store ambisjoner på vegne av kommunen mot nasjonalmarkeringen i 2030.

Verdal Arbeiderparti tror det finnes store muligheter i lokalmat og turist-markedet i Verdal. Verdal kommune bør ta en offensiv rolle i å få hjulpet flere lokalmatprodusenter opp på beina fram mot 2030. I 2030 må Verdal og innherredsregionen skinne, og kunne by og selge det beste av trøndersk mat, drikke, og kulturelle opplevelser til de som skal komme hit og oppleve stedet med alle sanser. Det burde da finnes en Verdals-ost, Stiklestad-ost, Olavs-ost, Olavsvann på flaske? Vievann, helligbrøde - mulighetene er mange! Restaurant Skalden ved SNK har for eksempel oppkalt sine fantastiske ovnsbakte pizzaer etter persongalleriet i Spelet.

Vi har en rikholdig skattkiste av Norgeshistorie i Innherredsområdet som bør formidles og forvaltes i langt større grad. Forhåpentligvis vil flere busser en dag starte fra SNK og ta med seg turister og innbyggere på en rundtur i hele Innherred på ulike historiske destinasjoner som også kunne ha dratt innom steder med lokalmat og prøvesmaking, salg etc.

Verdal Arbeiderparti mener at kommunen burde ta en aktiv rolle i å etablere en gylden omvei i Verdal og har en målsetting om å få i gang flere lokalmat-konsepter frem mot 2030. Det er tøft å være lokalmatprodusent, det er en tøff og sårbar bransje. Det krever overmenneskelig kapasitet og kapitalsterke krefter i ryggen. Det tar lang tid å starte opp, og jobben må gjøres grundig.

Tiden frem mot 2030 går raskt – oppstarten må starte nå!

Tor Martin Nordtømme, varaordførerkanddiat Verdal Ap

I 1930 kom det et sted mellom 30 000 og 40 000 mennesker til Stiklestad for å ta del i 900-årsmarkeringen av Slaget på Stiklestad. Er vi rigget for å kunne ta imot så mange mennesker i dag? spør Tor Martin Nordtømme Foto: Tor Ole Ree