Norske kvinners sanitetsforening har alltid hatt omsorg for andre i sin portefølge. Dagens situasjon med klimaforandringer, mye ensomhet blant folk, krig og utrygghet og ikke minst coronapandemien minner oss på at det er behov for å sette ekstra fokus på denne oppgaven.

Siste uka var representanter for alle 10 sanitetslagene i Verdal samlet til årets pratemøte i Ness. Stort oppmøte vitnet om at dette tar vi på alvor. Skal dette fungere, må kommunen, og den enkelte vite hva gjør jeg hvis/når «alarmen» går og det blir behov for å stille opp.

Verdal kommune har samarbeidsavtale med sanitetslagene som beskriver dette samarbeidet. I møtet hadde vi invitert Beredskapskoordinator i kommunen, sanitetens fylkesleder og omsorgskoordinator i Trøndelag Nord og omsorgskoordinator for alle sanitetslagene i Verdal kommune. Revidert samarbeidsavtale var hovedtema for kvelden og det planlegges varslingsprøve for å teste beredskapen.

Som alltid, når saniteten har arrangement, har vi utlodning og samler inn penger. Denne kvelden var det Redd barna som får pengene. Konklusjonen etter møtet: Alltid være beredt. Sanitetens omsorgsberedskap i samarbeid med kommunen, må vi ha økt fokus på. Ha den i pannebrasken og håpe på at vi aldri får bruk for å sette den ut i livet. Tusen takk til alle som møtte opp og viste engasjement for dette viktige tema.

Tone S. Haugan

Koordinator for sanitetslagene i Verdal kommune