Torsdag postet Nationen et innlegg på Instagram. Der sto det «Oslo fjerner kjøttet i alle kommunale barnehager». Det er nesten så man faller av stolen, i det tommelen skal til å skrolle videre.

Dette blir for dumt, var min første tanke. Hvor ble det av fornuften, tenkte jeg. Noen må reagere på dette, tenkte jeg til slutt.

Jeg kjenner som nyutdannet agronom at dette provoserer. Dette stjeler gnisten fra meg, og sikkert andre, som håper å bli stolte matprodusenter. Vi er mange unge som tar utdanning over flere år, hvor vi lærer om klima, miljø og dyrevelferd. Så skal vi boikottes av det offentlig? Hvilken fremtid er det for å produsere ren og trygg norsk mat da?

Det som er synd, er at jeg kunne vært enig med byrådet i Oslo. Det mangler bare et ord i beskrivelsen.Utenlandsk. Dersom Einar Wilhelmsen hadde gått ut med «fjerner utenlandsk-kjøtt i alle kommunale barnehager» hadde han og jeg vært enig! Det er for meg vanskelig å forstå hvorfor byrådet i Oslo skal innføre forbud mot norsk kjøtt. Norge bruker svært lite antibiotika i kjøttet, det er rent, det er kortreist og nå skal det bli forbudt?

Jeg trenger at de forstår hvor viktig bonden er for Norge. Det skaper ikke bare en arbeidsplass for meg. Det er med på å bygge et samfunn. Holde liv i bygda som vi er så glad i. Vi bidrar med trygghet og beredskap for den norske befolkning. Jeg nekter å slukke lyset på gården og jeg finner meg ikke i at dette får passere usagt.

Barnehagebarn bør ikke utsettes for kostholdseksperiment fra MDG. De bør ha et variert kosthold med kjøtt som en viktig proteinkilde. Hvor viktig kjøtt er i kostholdet vårt får en ernæringsekspert ta for seg.

Den norske bonden jobber dag og natt, for å produsere kjøtt av beste kvalitet til deg der hjemme.

Kjære bystyre i Oslo, ikke fjern norsk kjøtt på tallerkenene til barna.