Tidligere i sommer skrev den britiske storavisen Mail on Sunday om Innherred. Avisens journalist fortalte om sin opplevelse av Den Gylne Omvei, samt sitt kulinariske eventyr både i Inderøy og ved Leksdalsvatnet i Henning. Avisen skrøt stort av akevitten til Inderøy Brenneri og Experience i Henning. Slik artikkelen er skrevet framstilles hele Trøndelag som en pittoresk landsby, tatt rett ut av et Tidemand og Gude-maleri.

Vi istemmer med Lillian Einarsve: Justin har skjønt det, skriver redaktør Espen Leirset.

Til helga er det Arctic Race, som betyr eksponering av Innherred i beste sendetid for mange millioner TV-seere i over 100 land.

Og i helga var det Lofjorden i Åsenfjord som havnet i søkelyset. Justin Bieber er av de aller største megastjernene i verden. Med sine 253 millioner følgere på Instagram, er alt han legger ut en stor nyhet. At han delte masse bilder fra besøket sitt, er en ren markedsføringsbonus for reiselivet i både Levanger, Innherred og hele Trøndelag. Bildene viser megastjernen mens han besøker en geiteflokk som beiter ved fjorden. På ett bilde er han på båt i Trondheimsfjorden med Innherred og Fosen i bakgrunnen. På et annet bilde kysser han på kona si mens båten er på vei mellom Trondheim og Lofjorden.

Moro med stjernebesøk. Det er moro når en stjerne av et slikt format besøker Trøndelag og Lofjorden. Det skaper gode historier og opplevelser, både for de 30.000 publikummerne på Leangen, men også for de lokale som møter ham. Men det bidrar ikke minst til å sette Trøndelag på kartet. Selv om det er en lang vei fra å se en Instagram-posting fra Justin Bieber til å bestille seg tur til Trøndelag, er slik oppmerksomhet til mye hjelp når regionen skal markedsføres.

Det som er så bra med både omtalen i Mail on Sunday, Arctic Race og Justin Bieber, er at det ikke er byen som får all oppmerksomheten. Selv om Bieber bodde på Britannia, gikk rundt i byen og brukte mesteparten av tida si her, tok han seg tok seg ut i rurale strøk med en svipptur til Åsen. Det er ikke hver dag Åsen blir synliggjort med mange flotte bilder til 253 millioner mennesker.

Lillian Einarsve hadde akkurat tatt seg en dukkert da hun ble oppmerksom på en båt som var på vei inn til kai ved Tinnbua i Lofjorden. Hun kan iallfall ta med seg et artig sommerminne da hun plutselig møtte superstjernen ved fjorden. – Og så i Lofjorden, av alle steder! Men det er veldig flott der, og vi drar alltid dit, sier Einarsve, og vi istemmer: Justin har skjønt det!